Atentat la statul de drept! Smiorcăielile consilierului primarului Kovacs nu țin loc de justificare pentru interzicerea unui catarg pe domeniul public și nici pentru lipsa plăcilor cu însemne statale pe Primăria Carei

• publicat la: 11 iunie 2019
Atentat la statul de drept! Smiorcăielile consilierului primarului Kovacs nu țin loc  de justificare pentru interzicerea unui catarg pe domeniul public și nici pentru lipsa plăcilor cu însemne statale pe Primăria Carei

Primăria Carei are pe fațada sediului său plăci negre în locul celor cu însemnele statale iar amplasarea unui catarg cu tricolor românesc pe domeniul public din Carei este interzisă de către consilierii UDMR și primarul ,,nu provocați maghiarii,,. Conform Procesului-Verbal de la ședința de CL aferentă.

Păcăliciul Carei se bagă din nou în seamă promovând pe pagina sa minciuni sfruntate așa cum știe el cel mai bine. De fapt este singurul domeniu în care excelează dacă ca economist nu a reușit să demonstreze NIMIC până acum. Păcăliciul smiorcăit scrie că participarea  careienilor la slujba de comemorare a eroilor din cimitrul de pe Valea Uzului ar fi fost o aventură și că m-aș fi aflat în mijlocul unor naționaliști violenți.  Recunosc că am fost în mijlocul a mii de români patrioți dar nu am remarcat nici măcar o violență sau o agresiune. Iar afirmațile fără nicio imagine doveditoare  îngroașă șirul minciunilor din care a făcut un modus vivendi. Grupul careienilor care s-a deplasat la cimitirul de pe Valea Uzului a făcut parte din coloana oficială formată în fața primăriei Dărmănești cu Jandarmeria ca deschizător de coloană și am ajuns sus pe platou la ora 17,30. Nici urmă de agresiuni  sau violențe …

Cică românii din Carei nu ar fi discriminați.  Adică românii din Carei trebuie să rămână ca iobagi la dispoziția unui baron local cum este primarul evazionist Kovacs pe care îl consiliază un păcălici ce pozează într-un băiet cu goarnă mută. Și nu pe bani puțini, bani din bugetul local proveniți din contribuțiile careienilor.

Potrivit documentelor oficiale și ale Proceselor Verbale de la ședințele de CL, pe domeniul public din Carei se interzice amplasarea unui catarg cu tricolor românesc. Proiectul introdus de ASTRA Carei propunea 3, adică TREI- în caz că scribul consilier nu  cunoaște cifrele-  locații pentru amplasare dar băietul  cu goarna nu a reușit să învețe să numere nici până la 3. A rămas agățat de varianta din sensul giratoriu.

Păi măi băiatule, ai terminat o facultate de studii economice pe degeaba? Păi cu ce te ocupai tu pe acolo dacă nici până la trei nu știi să numeri și nici să citești integral un proiect de hotărâre depus pentru solicitare aviz amplasare catarg? Ce să ne mai mirăm atunci că execuțiile bugetare și detaliile dintr-un buget îți dau de furcă….

Frica de a se afla adevărul despre DICTATURA instaurată la Primăria și CL Carei dă frisoane consumatorilor de bani publici din conducerea orașului.

Românii patrioți din Carei sunt batjocoriți de conducerea excvlusiv UDMR a Careiului care a pus stăpânire până și pe adresele organizației guvernamentale  care este Primăria Carei!

 

Strada 1 Decembrie 1918 este adresa de la Primăria Carei iar sediul UDMR Carei se află pe strada Kolcsey la nr.2. Deci președintele UDMR Carei oferă datele primăriei Carei ca date de contact și nu ale sale ca președinte al UDMR Carei.

MEMORIA participanților careieni la Adunarea de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918 este batjocorită de primarul Kovacs care a interzis amplasarea plăcii comemorative cu numele careienilor delegați pe clădirea primăriei!

Am avut nevoie de 3 ani de scandaluri pentru a obține aprobarea amplasării bustului lui Mihai Eminescu la Carei. Tot de 3 ani am avut nevoie pentru a putea amplasa în Carei Monumentul comemorativ al refugiaților și expulzaților din Carei în urma Dictatului de la Viena din 1940!

Elevii români din Carei nu au acces la toate specializările claselor de meserii în limba lor maternă care este limba oficială a statului.

Înafară de bârfe și dezinformări , Păcăliciul Careiului nu ne oferă niciun document oficial cu care să justifice cele scrise. Nici nu mai aduc vorba despre faptul că  ori nu stăpânește bine limba română  ori deja consideră Valea Uzului ca teritoriu din altă țară din moment ce folosește termenul de ,,import,,. Frumoasele imagini cu alaiul cu steaguri tricolore și icoane sau cu slujba de comemorare si apoi parastasul și datul colacilor de pomană nu au fost pe placul presei de scandal care nu suportă patrioții români.

Un biet suflet care luptă să își păstreze locul de muncă din Primăria Carei cu plăci negre fără însemne statale și îi invidiază pe cei care sunt realizați și pe plan profesional. Nici nu știu dacă este de compătimit sau de tratat doar ca Păcălici după ce nu i-au ieșit pasențele cu Radu Banciu cel prost documentat, cu Poliția și polițista falsă pentru care nu are niciun comunicat oficial și la fel și cu plângerea penală din partea unei fundații pe care primarul Kovacs o ține la secret din moment ce nu vrea să se afle nici măcar de contractul  de închiriere al sălilor din Castelul aflat în domeniul public.

Dacă pelerinajul nostru la mormintele eroilor de sărbătoarea Înălțării Domnului  a deranjat și a fost considerat naționalist, cel al maghiarilor sosiți din Ungaria de sărbătoarea Rusaliilor , primiți în GARA CFR Carei cu imnul Ungariei, nu a beneficiat de aceeași etichetă.

 

Daniela Ciută

comentarii

de Maria la 11 iunie 2019 - 13:20

Manifestarile din gara CFR Carei sub stindardul tricolor maghiar sunt privite chiar cu duiosie.Daca eram asa cum ne descriu mincinosii din UDMR se lasa cu violenta dar NU SUNTEM asa.Pe cine vreti sa prostiti,voi,cei care ne acuzati de nationalism fiindca ne iubim tara?Chiar va asteptati sa ne lasam intimidati?Nu incercati sa agitati spiritele aruncand,apoi,vina asupra noastra,a romanilor.Ne-am saturat de minciunile voastre si de dubla masura!Fluturati-va steagurile fara sa ne acuzati pe noi de toate relele,ca cine are ochi vede,cine are urechi aude!!!

de Pui la 11 iunie 2019 - 15:33

Am mai specificat că maghiarii ar fi in stare sa declare că soldații maghiari sau împușcat intre ei anproasta numai sa nu fie înmormântați acolo românii cu care sau luptat.Va dați seama ce părere au europenii cînd văd că șovinismul și iredentismul maghiar coboară pina și în morminte la o Ungarie cu art.7 activat.Nou coment.

de jenica fara frica la 11 iunie 2019 - 18:52

ba omul asta e dus cu pluta rau, cum sa faci un asa articol? pai Daniela Ciuta cine este incat sa poata chema „nationalisti violenti” la Carei, un fel de Avram Iancu? chiar isi imagineaza careva ca acest scenariu este posibil? Pentru ce ar fi nevoie de „nationalisti violenti” in oras atata timp cat toata lumea se intelege destul de bine, unde si cand au fost inregistrate in Carei dispute interetnice violente incat a fost nevoie de interventia jandarmilor si un nr. de persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale? Cu ce scop este facut acest articol, acela de a invrajbi populatia pentru ca udmr sa se planga pe unde apuca despre cat de discriminati sunt etnicii maghiari din oras? din cate cunosc personal nu am auzit pe cineva sa se planga, din contra, aud zilnic cetateni Romani care se plang de discriminare din parte primariei Carei….atunci stau si ma intreb, ba voi in primarie stiind ce nereguli faceti si cum va bateti joc de cetatenii Romani din oras si nu numai, stati cumva cu morcovul in fund ca cineva ar putea aduce „nationalisti”? atunci e bai mare, daca va este frica inseamna ca va simtit vinovati de ceva….sunteti? eu spun ca da !

Lasati un comentariu