Opinie de Carei face noi victime în presa online. Comunicatul OFICIAL legat de ,,agresiunea sexuală,, de la Carei

• publicat la: 13 iunie 2019
Opinie de Carei face  noi victime în presa online. Comunicatul OFICIAL legat de ,,agresiunea sexuală,, de la Carei

Presa județeană online care se informează de pe pagina consilierului primarului evazionist a mai încasat un bobârnac. În goana sa după  audiență , păcăliciul Careiului a mai bifat o știre falsă. Fake News! Cea despre o agresiune sexuală la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Cristiana din municipiul Carei, din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Satu Mare. Nu numai că nu a reușit să dovedească ceva pe plan profesional dar nici sursele informative nu știe să le aleagă din moment ce dă rateuri.

Zbaterile sale după senzațional s-au fâsâit înainte de a-i aduce 2 like-uri. Cine a mințit o dată o va face cu siguranță și a doua oară doar că la el șirul e prea lung pentru a  i se putea ține evidența.  Nu doar Opinie de Carei  s-a aruncat în gol după știri senzaționale ci și deputatul Nicoară care s-a exprimat în legătură cu situația de la Centrul de Recuperare din Carei fără a deține date oficiale.

,,Atât Poliția, cât și DGASPC Satu Mare a demarat câte o anchetă în acest caz. Dorim să specificăm că incidentul s-a petrecut duminică, după amiază, nu noaptea, așa cum arată publicațiile. Cercetările interne preliminare arată că cel mai probabil, a avut loc o altercație, fără tentă sexuală. Lopata despre care se vorbește este o lopețică de jucărie, cu care beneficiarii s-ar fi luat la bătaie. La acest centru majoritatea celor internați fiind persoane cu handicap psihic sever, ei sunt predispuși la agresivitate, deci necesită o atenție speciala din partea angajaților. Ancheta se află în derulare,,   se spune în comunicatul OFICIAL al Direcției de care aparține Centrul de Recuperare.

La fel ca în cazul cu polițista falsă de la Piața Carei, afirmațiile băietului cu goarna ce administrează  blogul opiniedecarei.com nu au putut fi dovedite de niciun comunicat oficial. Nici cele  din cazul contestării ridicării Troiței Românești de către Primăria Satu Mare.

Buletin de Carei a lucrat în mod profesionist publicând un comunicat oficial care atesta implicarea Primăriei Satu Mare în ridicarea troiței, așa cum am menționat de la bun început.

....și priviți ce minciuni debita săracul băiet avid după like-uri cu orice preț!

Atâta consum de energie pentru niște minciuni servite fără garnitură.

Nu sunt singurele dezinformări. Păcat de atâta lipsă de respect la adresa cititorilor.

Acesta este Comunicatul OFICIAL remis de biroul de presă al  Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Satu Mare.

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

În ultimele zile, anumite publicații online dezbat intens un presupus caz de viol/sadism, petrecut in cadrul Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Cristiana din municipiul Carei, din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Satu Mare.

Potrivit acestora, o beneficiară în vârstă de 33 de ani, care suferă de handicap mintal sever, ar fi fost violată în mod repetat în ultimele luni de către cel puţin doi bărbaţi, internați și ei în acelaşi centru. După cum afirmă sursele citate „În noaptea de duminică spre luni, tânăra ar fi fost supusă unui adevărat supliciu. Instigat de unul dintre cei care o violau în mod repetat pe tânără, un alt pacient i-a introdus tinerei o coadă de lopată în vagin şi în anus”.

Atât Poliția, cât și DGASPC Satu Mare a demarat câte o anchetă în acest caz. Dorim să specificăm că incidentul s-a petrecut duminică, după amiază, nu noaptea, așa cum arată publicațiile. Cercetările interne preliminare arată că cel mai probabil, a avut loc o altercație, fără tentă sexuală. Lopata despre care se vorbește este o lopețică de jucărie, cu care beneficiarii s-ar fi luat la bătaie. La acest centru majoritatea celor internați fiind persoane cu handicap psihic sever, ei sunt predispuși la agresivitate, deci necesită o atenție speciala din partea angajaților. Ancheta se află în derulare.

Conducerea DGASPC Satu Mare, în conformitate cu normele în vigoare și în vederea bunei derulări a cercetărilor nu poate oferi alte relații, în timpul desfășurării anchetei Poliția este singurul organism abilitat de a oferi informații despre cazul anchetat. Însă, din punctul de vedere al Direcției, dacă se va dovedi veridicitatea cazului – chiar dacă este vorba doar de un act de violență fără tentă sexuală, – iar personalul centrului se face responsabil de cele întâmplate, se vor lua măsurile drastice (până la desfacerea de contracte de muncă, sau chiar și reorganizarea centrului). Sancțiunile vor viza toți angajații, de la conducerea unității până la portar, urmând ca aceștia să suporte și consecințele stabilite de lege.

Pagina online presasm.ro revine și asupra cazulului băiatului de la acest centru, decedat în ianuarie în timp ce încerca să fugă la neamurile sale. Sursele afirmă că ceilalți pacienți ai Centrului Cristiana au scos zvonuri prin oraș că, înainte de a încerca să fugă și acest tânăr ar fi fost violat de un alt pacient.

Autopsia efectuată nu a consemnat așa ceva., ancheta Poliției nefiind finalizată nici în acest caz.

 

Director general

Dragoș Mariana

12.06.2019

Întocmit:

Biroul de presă al

DGASPC Satu Mare

Lasati un comentariu