Poliția informează….54 permise de conducere reținute în 3 zile

• publicat la: 24 iunie 2019
Poliția informează….54 permise de conducere reținute în 3 zile

54 de permise de conducere au fost reținute de către polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, în acest sfârșit de săptămână, 21 – 23 iunie a.c., ca urmare a neregulilor depistate în traficul rutier pe raza județului Satu Mare.

  Astfel, în perioada 21 – 23 iunie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au efectuat acțiuni pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele rutiere și pentru prevenirea accidentelor rutiere, pe raza județului, ocazie cu care aplicat peste 370 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 130 000 de lei.

De asemenea, polițiștii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 54 de conducători auto și au ridicat 8 certificate de înmatriculare.

31 dintre permisele de conducere au fost reținute de polițiști, unor șoferi cu vârste cuprinse între 21 și 77 de ani, care au fost filmați și înregistrați de aparatul radar circulând cu viteze de la 101 km/h până la 149 km/h, atât în interiorul cât și în afara localităților.

 Alți 7 conducători auto au fost depistați de polițiști în trafic fiind sub influența băuturilor alcoolice, testarea cu aparatul alcooltest indicând concentrații alcoolice de la 0,04 mg/l la 0,18 mg/l, alcool pur în aerul expirat. De asemenea, și polițiștii de ordine publică sătmăreni au desfășurat activități de menținere a unui climat de ordine și siguranță publică, ocazie cu care au aplicat 72 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 23 000 de lei.
 

Infracțiuni rutiere constatate de polițiști în flagrant

3 bărbați, cu vârste cuprinse între 34 și 59 de ani, au fost depistați de polițiști, în acest sfârșit de săptămână la volanul unor autovehicule aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiștii Biroului Rutier Satu Mare au depistat în trafic, la data de 22 iunie a.c., pe raza municipiului Satu Mare un bărbat, de 34 de ani, care se afla la volanul unui autoturism fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație alcoolică de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot la aceeași dată, polițiștii Biroului Rutier Carei au depistat în localitatea Sanislău, un bărbat, de 59 de ani, din județul Maramureș, care se afla la volanul unui auto sub influența băuturilor alcoolice.

Și pentru acesta, testarea cu aparatul alcooltest a indicat o concentrație alcoolică de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Iar, la data de 23 iunie a.c., polițiștii Secției Poliție Rurală Beltiug au depistat la volanul unui autoturism, între localitățile Stâna și Beltiug, un bărbat, de 55 de ani, din municipiul Satu Mare, pentru care testarea cu aparatul alcooltest a indicat o concentrație alcoolică de 0,47 mg/l alcool pur în arul expirat.

Toți șoferii identificați au fost conduși la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. În toate cauzele s-au întocmit dosare penale.  

Contrabandă cu țigări

 

Peste 8 900 de fire țigarete de proveniență ucraineană au fost confiscate de polițiștii din cadrul Poliției oraș Negrești Oaș, în acest sfârșit de săptămână.

La data de 21 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției oraș Negrești Oaș, în urma unor activități specifice desfășurate, au identificat în localitatea Tur o femeie, de 51 de ani, din localitatea Tur, care a comercializat de la domiciliu 6 360 de fire țigarete de proveniență ucraineană.

Iar la data de 22 iunie a.c., polițiștii negreșteni au depistat alte două persoane de 58, respectiv 61 de ani, care au oferit spre vânzare, de la domiciliile acestora din oraș Negrești Oaș, 940, respectiv 1 640 de fire de țigarete, de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

În toate cazurile s-au întocmit dosare penale.  

Accident ușor de circulație

Un tânăr, de 17 ani, a suferit vătămări corporale ușoare în urma unui eveniment rutier produs ieri, 23 iunie a.c., în localitatea Ardud.

 Ieri, 23 iunie a.c., în jurul orei 18.50, polițiștii din cadrul Poliției oraș Ardud au fost sesizați despre faptul că pe DN 19A, în localitatea Ardud, a avut loc un eveniment rutier.

În urma efectuării cercetării la fața locului, polițiștii au stabilit faptul că un tânăr, de 17 ani, din localitatea Livada, conducând un scuter pe raza localității Ardud, pe fondul neasigurării la schimbarea direcției de mers prin virare la stânga, a intrat în coliziune cu o autoutilitară condusă de un bărbat, de 69 de ani, din județul Bistrița Năsăud.

În urma coliziunii a rezultat rănirea ușoară a conducătorului motociclului. Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest rezultatele fiind negative. În cauză s-a întocmit dosar penal.

 

Lasati un comentariu