Școală de Vară organizată de ASTRA Carei. Înscrieri

• publicat la: 11 iunie 2019
Școală de Vară organizată de ASTRA Carei. Înscrieri

Asociaţiunea  Transilvană pentru Literatura Română şi Cultura Poporului Român, ASTRA Despărţământul  ,,Aurel Coza,, Carei organizează în perioada 1-7 iulie 2019 o Școală de Vară la care pot participa elevi de orice vârstă.

Programul Școlii de vară este de luni până sâmbătă, de la ora 9:00 la 16:00. Se vor organiza ateliere creative, se vor prezenta personalitățile careiene care au făcut parte din Asociațiunea ASTRA, vor avea loc ieșiri în localitățile limitrofe unde au existat cercuri ale ASTRA Carei.

Înscrierile se fac la numerele de telefon 0745 632 939 sau 0740 829 759.

La data de 26 septembrie 2014, în sala festivă a Colegiului Tehnic Iuliu Maniu, a avut loc  Adunarea de reconstituire a Asociaţiunii Transilvane pentru Literatura Română şi Cultura Poporului Român, Despărţământul Carei, după 66 de ani de la desfiinţarea sa din  1948.  Despărțământul  ASTRA  Carei a luat ființă în data de 12 iulie 1923  avându-l ca președinte pe preotul canonic Gheorghe Mureșan, ca secretar pe Octavian Câmpianu, casier  Ludovic Vida, bibliotecar pe distinsul director-învățător Gheorghe Pteancu iar ca și controlor pe directorul de bancă Ariu Stupariu.

După 2014, Asociațiunea ASTRA s-a implicat în viața culturală a comunității, a organizat numeroase lansări de carte, simpozioane și comemorări, a amplasat bustul poetului național Mihai Eminescu la Carei și a organizat pentru prima dată în istoria locului Adunarea Generală ASTRA, cu participare internațională, în octombrie 2017.  ASTRA Care s-a implicat activ și în organizarea aniversării Centenarului Marii Uniri la Carei din data de 28 octombrie 2018.

Luni, 1 iulie 2019, vă așteptăm de la ora 9,00 la Școala Gimnazială nr.1 Carei . Cei care doresc să susțină această activitate  pot face donații în contul asociației

Daniela Ciută,

președinte ASTRA Despărţământul  ,,Aurel Coza,, Carei

comentarii

Raspunsuri

Lasati un comentariu