Corul bocitoarelor din CL Carei de la îngroparea tăierilor neavizate de arbori

• publicat la: 24 iulie 2019
Corul bocitoarelor din CL Carei de la îngroparea tăierilor neavizate de arbori

Corul bocitoarelor din Maramureș dar nu numai  ar  putea fi  invidios pe corul duetului pesedisto-udemerist din Consiliul Local Carei activat când vine vorba de tăieri neavizate de copaci . Una din versiunile bocetului lor preferat se referă la necazul lor cel mai mare care s-a abătut peste ei și anume lipsa posibilității de a mai tăia arbori fără toate avizele necesare.

Ingroparea  tăierilor  neavizate a dus la apariția duetului de bocitoare. Spre deosebire de zonele rurale în care bocitoarele sunt active doar la momentul îngropăciunii , la Carei ne putem ,,mândri,,  cu continuarea activității bocitoarelor și după acest moment.

Punerea pe note a bocetului  aparține celor care suferă cel mai mult în urma interzicerii tăierilor fără toate avizele legale.

http://www.buletindecarei.ro/2018/06/primaria-carei-amendata-pentru-lipsa-avizelor-necesare-taierii-de-arbori-din-parcul-dendrologic.html

http://www.buletindecarei.ro/2018/08/primarul-kovacs-se-vaita-ca-trebuie-sa-respecte-legea-de-4-ani-primaria-carei-refuza-sa-se-ocupe-de-copacii-uscati-si-bolnavi.html

http://www.buletindecarei.ro/2018/03/abuzuri-si-ilegalitati-in-parcul-dendrologic-carei-buletin-de-carei-ofera-documente-oficiale-celor-interesati-forta-majora.html

Din februarie 2018 în Parcul Dendrologic Carei nu a mai răsunat drujba care culca la pământ falnici și valoroși arbori, nu și pe cei care necesitau reale tăieri de întreținere.

Din 2011 și până în 2018 au fost tăiați sute de arbori din Parcul Dendrologic Carei. Arbori plantați în secolul XVIII, arbori de esențe rare în mare parte.

Ultima tăiere de răsunet a avut loc în perioada în care în parcul dendrologic era instituită Forța Majoră care nu permitea nicio tăiere.

Parcul Dendrologic Carei este plin de arbori găunoşi, plini de carii şi ciuperci uriaşe, cu crengi care atârnă periculos deasupra aleilor de acces. Aceştia nu prezintă interes pentru firmele autorizate pentru tăieri de fapt pentru cei care comandă tăierile.

Pentru specialiști si cunoscători în domeniu punem întrebarea…Cât valorează un mc de Ulmus Glabra pe piața constructorilor de iahturi de lux?

După secerarea fără milă a acestui arbore  care era mândria Parcului Dendrologic a urmat și Pinus Nigra cu trunchi dublu . In aceleași conditii de Forță Majora instituită.

…Și  bocitoarele din Consiliul Local se plâng că firmele autorizate nu mai vor să taie copaci…,,nicio firmă autorizată nu mai vrea să taie copaci în Carei ,,  este refrenul constant al bocitoarelor care sunt mediatizate pe banii careienilor de  angajați din Primăria Carei.

Adică, de ce nu s-ar respecta si la Carei legile   care nu permit tăieri neautorizate ?

Orice firmă autorizată poate efectua tăieri dacă are toate avizele necesare. Cine poate crede că o societate  nu poate efectua tăieri dacă  are toate avizele necesare?

Câtă desconsiderare din partea bocitoarelor si a mediatizatorilor  lor la adresa cititorilor contribuabili!

Buletin de Carei

http://www.buletindecarei.ro/2017/07/plopii-din-ianculesti-vizati-din-nou-de-drujbe.html

http://www.buletindecarei.ro/2018/07/dezinformare-si-neprofesionalism-finul-primarului-din-carei-scrie-nedocumentat.html

http://www.buletindecarei.ro/2018/06/depozitul-de-lemne-din-parcul-dendrologic-golit-abandonat-si-fara-aviz-de-constructie.html

http://www.buletindecarei.ro/2018/06/primaria-carei-amendata-pentru-lipsa-avizelor-necesare-taierii-de-arbori-din-parcul-dendrologic.html

http://www.buletindecarei.ro/2018/02/marcare-si-taieri-de-arbori-cu-valoare-deosebita-din-parcul-dendrologic-carei-incalceala-declaratiilor.html

http://www.buletindecarei.ro/2018/03/comanda-pe-seap-pentru-taierea-a-119-arbori-din-carei-contractul-necunoscut-la-primaria-carei.html

Buletin de Carei

comentarii

de Mariana la 24 iulie 2019 - 13:47

Avem aceasta bogatie in mijlocul orasului si unii din neglijenta sau cu buna stiinta si-au batut joc pur si simplu joc de ea.

Lasati un comentariu