Pe când programul Rabla pentru aeronave? Pentru senzații tari călătoriți de la Satu Mare la București

• publicat la: 17 iulie 2019
Pe când programul Rabla pentru aeronave? Pentru senzații tari călătoriți de la Satu Mare la București

Ministerul Mediului a lansat în data de 23 mai 2019 a doua ediție a programului Rabla pentru electrocasnice, care prevede acordarea de vouchere pentru achizitionarea de produse electrocasnice noi, eficiente energetic, în schimbul celor vechi.

Prezent la eveniment, ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, a afirmat că ia în calcul lansarea unui ghid de finanțare și pentru instituțiile publice. Avem un program Rabla și pentru autovehicule vechi, uzate. Toate bune și frumoase dar …pe când un asemenea program pentru avioanele de linie Tarom care fac legătura cu  orașele cele mai îndepărtate de capitală? Înainte de a se produce o catastrofă. Lăsând gluma la o parte se impune de urgență luarea de măsuri pentru modernizarea flotei de avioane deținute de Tarom.

Am făcut  o deplasare la București de la Satu Mare în data de 8 iulie 2019, cu o aeronavă a companiei Tarom ce era mult mai potrivită pentru un muzeu de epocă decât pentru traversarea munților spre capitală. La senzațiile trăite în aeronavă pe timpul deplasării cu siguranță că pasagerii și-au reamintit toate rugăciunile învățate.

La întoarcere, în data de 9 iulie 2019,  am accesat un zbor de seară, la ora 22,00, spre Cluj Napoca, tot al companiei Tarom.  Aeronava era de această dată un Airbus în care nu se mai punea problema securității zborului.

În aerogară am aflat despre incidentul petrecut în 9 iulie 2019, ora 20,00, la sosirea cursei de la Satu Mare când aeronava comercială de tip ATR42-500 a aterizat pe Aeroportul Internațional “Henri Coandă” București-Otopeni, cu roțile trenului de aterizare blocate. Din fericire toți pasagerii au fost debarcați în siguranță.

Acestea sunt aeronavele care asigură legătura aeriană de la Satu Mare la București.

Se pare că nu este singurul caz din moment ce un deputat PNL de Suceava reclamă condiții similare.

Deputatul Ioan Balan (Grupul parlamentar al PNL)  afirmă într-un comunicat de presă ce apare pe pagina Camerei Deputaților….
,,Pentru senzaţii tari, călătoriţi cu Tarom! Este cel mai scump, are cele mai slabe servicii şi nu ştii niciodată dacă şi cum ajungi la destinaţie,,.

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Balan, acuză atât conducerea Tarom cât şi pe actualul ministru al transporturilor, Răzvan Cuc, pentru incompetenţa lor în a eficientiza şi moderniza compania naţională de transport aerian – Tarom deşi banii strânşi din vânzarea biletelor sunt mulţi, iar compania este susţinută financiar şi de către stat.

Comunicatul de Presă  al deputatului Ioan Balan

 

Daniela Ciută

Lasati un comentariu