Premierul Viorica Dăncilă știe că la Carei elevii români nu au acces la instruirea ca vânzători decât în limba maghiară?

• publicat la: 4 iulie 2019
Premierul Viorica Dăncilă știe că la Carei elevii români nu au acces la instruirea ca vânzători decât în limba maghiară?

Liderii UDMR  vor limba maghiară în administrația publică. Adică vor drepturi speciale și favoruri dar în localitățile unde dețin exclusiv conducerea  calcă în picioare drepturile românilor.

Se aude doamna premier Viorica Dăncilă? Înainte de a modifica Codul Administrativ ați aflat despre ce se petrece în localitățile unde UDMR deține conducerea exclusivă în UAT uri?

Ați cedat Careiul? Ați uitat că face parte din România? Pe clădirea Primăriei Carei tronează de ani de zile plăci cu denumirea organizației guvernamentale FĂRĂ însemne statale. Pe clădirea Primăriei Carei a fost refuzată amplasarea plăcilor comemorative cu numele delegaților participanți la Marea Unire de la Alba Iulia.

În municipiul Carei nu toți elevii români pot studia în limba lor maternă care este și limba oficială a statului!

Pentru anul școlar 2019-2020 nu sunt prevăzute și clase cu predare în limba română pentru cei care vor să devină comercianți-vânzători sau preparator produse din carne și pește. Nici pentru meseria de tapițer la învățământ de tip DUAL nu există clase cu predare în limba română la Carei.

Poate puneți o întrebare la Ministerul Educației despre situația de la Carei unde presa trebuie să intervină pentru ca să se respecte românilor dreptul de a studia în limba lor maternă! Știați că am mai trăit astfel de experiențe în perioada în care eram sub ocupație străină aici, la Carei?

Considerați că suntem și acum sub ocupație din moment ce nu avem drepturi  depline de a studia în școlile de stat și în limba română  când vine vorba de instruirea în școli de stat  pentru anumite meserii? Culmea este că se apelează la  specialiști români pentru a preda în limba maghiară la clasele  de meserii refuzate elevilor români.

Pe când  instruire la orice specializare  de meserii  și în limba română la Carei?

Daniela Ciută

 

 

comentarii

de Ene Constanta la 4 iulie 2019 - 10:24

HEI ! Ati inebunit ? aici este Romania ! Ce faci doamna Dancila ??? dormi..dormi…mai trezeste-te odata ! Doamne ajuta-ne !

de Amfion la 4 iulie 2019 - 14:40

Puneti intrebarile direct la guvern. Asteptam raspunsurile, nu latrat la Luna.

de Fischer Angelika la 4 iulie 2019 - 16:37

Situatia de la Carei ar trebui sa fie
cunoscuta si la Bucuresti.

de Jenica fara frica la 4 iulie 2019 - 20:47

O scrisoare deschisa catre doamna Dancila se poate? Apoi distribuita masiv pe retelele de socializare catre media din Bucuresti…poate aud asa

Lasati un comentariu