Delir antiromânesc la granița de NV a României. Bani publici pentru prezentarea denaturată a realității

• publicat la: 19 august 2019
Delir antiromânesc la granița de NV a României. Bani publici pentru prezentarea denaturată a realității

In timp ce primăriile și alte organizații guvernamentale plătesc personal pentru a emite comunicate de presă informative legate  de activitatea instituției, la Primăria Carei totul e  pe dos, ca de obicei. Aici se plătesc din bani publici tot felul de scribi pentru a denigra orice persoană care are sentimente patriotice românești precum și orice persoană care ia atitudine față de abuzurile si discriminările din Primăria Carei.

Conducerea exclusiv UDMR a municipului Carei a instaurat din 2008 o adevărată dictatură și a dezvoltat  un curent antiromânesc, totul pe banii statului român.

Angajarea de scribi specializați în crearea  curentului antiromânesc  a fost făcută după perdeaua ,,reclamei și publicității,, dar nu numai.

Până și Curtea de Conturi a constatat că au fost create prejudicii bugetului local prin …. ,,Angajarea şi efectuarea de plăți reprezentând servicii de reclamă şi publicitate efectuate fără legătură cu activitatea entității, cu competențele şi atribuțiile prevăzute de lege şi fără existența documentelor justificative care să certifice exactitatea sumei de plată și prestarea serviciilor,,.

http://www.buletindecarei.ro/2017/07/constatari-cu-iz-penal-la-primaria-carei-plati-pentru-lucrari-neefectuate-la-noua-primarie-si-plati-nejustificate-pentru-reclama-si-publicitate.html

Ai semnalat că la Carei nu se pregătesc  lucrători comerciali, vânzători sau tapițeri sau plăpumari  în limba română? Ești antimaghiar! Și Andrei Păunescu a fost linșat mediatic pentru ,,îndrăzneala,, de  a semnala faptul că nu se vorbește limba română la Carei decât în șoaptă, realitatea din teren depășind însă cu mult afirmațiile sale. Dovada, clasele de meserii în care nu se aude deloc limba română deși e vorba de pregătire de  lucrători comerciali. Cei care nu stăpânesc limba română și subtilitățile acesteia sunt rugați să se abțină sau să acorde mai mult interes îmbogățirii cunoștințelor în limba oficială a statului.

Ai semnalat abuzurile administrației exclusiv UDMR pe bani publici? Esti antimaghiar!

Ai scris că pe clădirea primăriei avem plăci negre cu numele instituției în locul celor cu însemne statale? Esti antimaghiar.

Ai scris că nu se aprobă catarg cu drapel românesc pe domeniul public careian? Ești antimaghiar.

Ai scris că nu  este voie a se amplasa pe clădirea Primăriei Carei plăcile comemorative cu numele  delegaților careieni participanți la Marea Unire din 1918? Ești antimaghiar.

Ai scris că  se pune tricolor maghiar la statuia lui Otilia Marchiș, scriitoarea româncă din Carei? Ești antimaghiar.

Ai semnalat că nu este  pus în valoare cel mai important monument de for public de la Carei dedicat eroilor români căzuți pentru eliberarea Ardealului? Esti antimaghiar.

Ai scris că în sala festivă a primăriei Carei  există doar simbolistică maghiară? Ești antimaghiar.

Ai scris că românii nu au aceleași drepturi și nu beneficiază de aceeași susținere financiară pentru activitățile culturale românești din Carei? Ești antimaghiar.

Nu scapă de linșajul mediatic nici preotul ortodox care spune că primarul este ungur deși acesta este adevărul gol-goluț din moment ce   nu este  ales președinte al UDMR Carei un român.

Acestea sunt doar  o mică parte dintre subiectele pentru care scribii plătiți de Primărie Carei dezvoltă un adevărat curent antiromânesc. Și totul pe banii careienilor. Niciun Raport al Curții de Conturi care atestă abuzurile și pagubele girate de administrația Kovacs-Keizer-Beko nu a fost dat publicității. Nimic despre deturnarea de fonduri de la Piața Agroaliomentară, nimic  despre afacerea cu SC Pieța Parcări SRL din subordinea CL Carei.

Nimic despre faptul că nu sunt acceptați la Carei interpreți cu repertoriu patriotic decât o dată pe cincinal dacă e să ne exprimăm cu limbajul foștilor nomenclaturiși care sunt acum la conducerea orașului.

Cu sau fără linșaj mediatic, Adevărul este  numai unul și trebuie spus întotdeauna!

Și la Carei nasc și trăiesc români, români care contribuie la bugetul local și care nu au NICIUN reprezentant în conducerea orașului.

Acum s-a ajuns ca să se refuze studiu în limba română pentru diferite meserii iar cei plătiți de Primăria Carei manipulează și dezinformează opinia publică prin ascunderea acestor informații și prezentarea denaturată a realității.

Eticheta de antimaghiar este paravanul după care se ascund toate abuzurile și discriminările din Primăria Carei unde nu există niciun român în conducere.

Daniela Ciută

 

comentarii

de Pui la 19 august 2019 - 12:44

Din păcate ne-am întors în timp.Inainte de 1918 administrația era exclusiv maghiară.Asta ne-a adus democrația foști secretari de P.C.R unguri care au tras sforile in comunism le trag și acuma tot în folosul comunității maghiare.Singurul scop al lor a fost și rămîne maghiarizarea cu orice preț.

de Amfion la 21 august 2019 - 08:56

Cate sesizari de genul intrebarilor de mai sus ati adresat institutiei prefectului Satu Mare, doamna Ciuta, conform OG 27/2002? Sunt din Bucuresti si am sesizat prefectul de acolo. Este destul de favorabil romanilor. Nici nu se compara cu carpele de prefecti din Harghita, Covasna si Mures. Va place doar sa va subliniati meritele personale, ca sunteti singura care-si ridica vocea in zona respectiva pentru apararea romanismului. Am luat legatura si cu consilierul Adrian Cozma. Toata colaborarea pe care mi-a oferit-o a fost un „multumesc”. Adevarul e ca romanii din zona nu sunt uniti. Se plang, dar se complac ca inca mai merge si asa. V-am vazut la Valea Uzului. Cam singura din zona Satu Mare si Carei. Unde erau ceilalti romani din zona atunci? La mall, la iarba verde, pe facebuca? No, asta-i ce meritati. V-am intins o mana intru ajutorare si mi-ati spus sa vin cu o cerere documentata. Altul care-i tare pe facebuca mi-a scris sa investighez eu, ca el nu merge nici la sursa articolelor din presa. Deci, despre ce vorbim? Nu-s destul de ascutite tzepusele ungurilor din zona? Succesuri.

de Buletin de Carei la 21 august 2019 - 09:50

Sunteti penibil. Nu aveati cum sa vedeti pe cineva de la Valea Uzului stând la Carei în spatele unui monitor. Postări plătite. E prea mare activitatea culturală românească în zonă? Adevărul e că nu puteți manipula așa cum doriți și nu v-ați informat înainte de a scrie dacă au fost sau nu depuse sesizări. Curios că doar de pe rds avem astfel de postări.

Lasati un comentariu