Lansare de carte la Carei în cadrul Școlii de Vară

• publicat la: 21 august 2019
Lansare de carte la Carei în cadrul Școlii de Vară
Luni 26 august 2019 sosesc la Carei participanții la Școala de Vară organizată pentru marcarea Dictatului de la Viena din 1940 și a consecințelor acestuia pentru românii din zona Carei.
Primul simpozion va avea loc în data de 27 august 2019, de la ora 16,00, la Liceul Tehnologic Iuliu Maniu din Carei. În cadrul acestui simpozion va susține o comunicare istoricul Vasile Lechințan , secretar la societatea Avram Iancu din România și va lansa o carte deosebit de valoroasă.

Titlul comunicarii: Necesitatea întocmirii unui corpus de documente privind consecintele Dictatului de la Viena asupra românilor din Transilvania ocupată
Lansare carte: Vasile Lechintan, Port popular istoric românesc (până la 1940)
Organizarea aparține Centrului  pentru politici locale cu sediul la Alba Iulia și filialei  Carei a Asociației foștilor expulzați și refugiați români din 1940 în urma Dictatului de la Viena în colaborare cu Asociația ASTRA, Despărțământul „Aurel Coza” Carei și  Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Ministerul Afacerilor Interne, filiala Satu-Mare.
Din partea presei din județ și-au  anunțat până acum prezența la manifestări Informația zilei Satu Mare, Sătmăreanul.net și Buletin de Carei.
.
Daniela Ciută,

președinte filialei Carei a Asociației foștilor expulzați și refugiați din 1940

comentarii

de Mariana la 22 august 2019 - 17:54

Felicitari organizatorilor acestui eveniment deosebit!

Lasati un comentariu