Legea 215/2001 călcată în picioare de UAT Municipiul Carei. Va interveni Prefectura?

• publicat la: 23 august 2019
Legea 215/2001 călcată în picioare de UAT Municipiul Carei. Va interveni Prefectura?

Consilierul Ilie Ciută a somat Primăria Carei să anuleze ședința din data de 30 iulie 2019 care a avut loc prin încălcarea legislației în vigoare, mai exact a legii 215.

,,Din punctul meu de vedere, sedința din 30 iulie  a fost ținută prin încălcarea legii administrației locale, Legea 215 așa că somez inițiatorul  să anuleze ședința din 30 iulie 2019 deoarece am fost obstrucționat să studiez materialele  oferite ,, a afirmat consilierul Ilie Ciută care a câștigat definitiv procesul cu Primăria Carei privind refuzul acesteia de a oferi informații de interes public unui ales local.

Pentru explicații legate de  intervenția consilierului Ciută primarul evazionist Kovacs a solicitat ajutorul secretarului juridic, el nefiind în stare să cunoască prevederile legale nici după atâția ani de mandat.

Adela Oprițoiu a încercat să dreagă busuiocul  în favoarea celui ce a convocat ședința din 30 iulie, primarul Kovacs, dar documentele oficiale o contrazic fără drept de apel.

În fapt este vorba despre convocarea unei ședințe extraordinare pentru data de 30 iulie 2019, ceea ce presupune distribuirea de materiale pentru studiu cu cel puțin 3 zile înainte de data ședinței. Consilierii locali au primit materialele de ședință doar cu 1 zi înainte de data stabilită pentru ședința extraordinară.

Până și Raportul  pentru stabilirea Regulamentului privind serviciul  de salubritate contrazice cele afirmate de secretarul Oprițoiu, acesta fiind întocmit în data de 29 iulie 2019, cu doar o zi înainte de ședința extraordinară convocată. De la primarul Kovacs nu avem așteptări privind cunoașterea legislației. El se ocupă de înlăturarea plăcilor cu însemne statale de pe clădirea Primăriei Carei și cu decorarea Sălii Festive din incinta Primăriei doar cu simbolistică maghiară.

Realizând gafa comisă, primarul Kovacs a încercat să reboteze ședința în una ,,extraordinară de îndată,,  în deschiderea dezbaterilor în loc să o reprogrameze. Pentru necunoscători, potrivit Legii 215, art.39, se specifică pe înțelesul tuturor care sunt categoriile de ședințe ale unui Consiliu Local precum și condițiile în care se poate convoca o ședință de îndată. Mai mult , la punctul 4 din art.39  din Legea 215 se specifică faptul că Regulamentul de funcționare al CL trebuie să conțină cazurile de forță majoră și de maximă urgență în care pot fi convocate ședințele de îndată.

 

Priviți cum arată Procesul Verbal al ședinței din data de 30 iulie 2019. Un document oficial în care sunt incluse toate categoriile de ședințe pentru cea din data de 30 iulie 2019. Poate pentru ca Instituția Prefectului Satu Mare să aibă de unde alege înainte de a aproba documentul oficial.

Acesta este modul de lucru al aparatului de specialitate al primarului evazionist de la UAT Municipiul Carei.

Linșajul mediatic la adresa celor care semnalează astfel de abateri de la legislație este susținut de administrația Kovacs-Keizer-Beko din bani publici.

Procesul Verbal al ședinței din 30 iulie 2019 a fost votat de consilierii locali prezenți la ședința din 21 august 2019 mai puțin consilierul Ilie Ciută.

Despre acest aspect din cadrul ședinței CL din 21 august 2019 nu s-a consemnat nimic pe pagina Primăriei Carei. Dacă pentru cetățeanul de rând nerespectarea legilor atrage aspre pedepse pentru aliații politici ai actualului Guvern legea nu este obligatorie.

Buletin de Carei

 

comentarii

de baciutuNelu la 25 august 2019 - 08:50

da prefectu pentru cine lucra? pantru noi o pantru tulipanu de la carai?

de veselu la 25 august 2019 - 17:15

caracalu

de gabika la 25 august 2019 - 18:59

si la carei e ca la caracalu…lasa pace pe soferii cu familie lajoska si nu mai juca cu fetitele de pe centura!!!

Lasati un comentariu