Poliția informează

• publicat la: 14 August 2019
Poliția informează

Ieri, 13 august a.c., la ora 23.14, un echipaj de poliție a fost solicitat în localitatea Băbășești întrucât un bărbat, de 32 de ani, ar fi fost agresat fizic de către o altă persoană.

Patrula de siguranță publică din cadrul Secției Poliție Rurală Satu Mare ajunsă în localitatea Băbășești, în curtea unei locuințe au identificat cu bărbat, de 32 de ani, care prezenta răni în zona capului, stabilind faptul că un bărbat, de 46 de ani, care locuia cu acesta în locuință i-ar fi provocat rănile.

La scurt timp după sosirea echipajului, aceștia au fost alertați despre faptul că bărbatul ,de 46 de ani, încearcă să se sinucidă prin spânzurare în grădina imobilului unde se aflau polițiștii.

Agent de poliție Macarie Daniela fără să stea pe gânduri a alergat în grădina imobilului unde l-a găsit pe bărbat agățat cu ajutorul unei funii, înfășurate în jurul gâtului, de un copac aflat în grădină.

Văzând că acesta prezintă semne vitale, l-a eliberat din prinsoare, desfăcându-i nodul funiei cu mâinile și cu ajutorul unui cetățean a reușit să îl întindă pe pământ, salvându-i viața.

Agent de poliție Macarie Daniela își desfășoară activitatea în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare, la Postul de Poliţie Turulung, din anul 2017, an în care a absolvit Școala de Agenți de Poliție “Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca .

Felicitări colegei noastre pentru promptitudinea şi profesionalismul de care a dat dovadă! Prima, şi cea mai importantă atribuţie a Poliţiei Române – apără viaţa!

Siguranța cetățenilor, prioritatea polițiștilor sătmăreni

Peste 160 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate de polițiștii sătmăreni la data de 13 august a.c., ca urmare a activităților desfășurate pe raza județului Satu Mare în vederea prevenirii și combaterii accidentelor rutiere și a faptelor antisociale.

  Astfel, la data de 123 august a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat mai multe acțiuni pe raza județului, pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă normele rutiere și pentru prevenirea accidentelor rutiere, ocazie cu care au aplicat peste 130 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 53 000 de lei.

De asemenea, au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 15 conducători auto și au ridicat 2 certificate de înmatriculare.

Totodată polițiștii de ordine publică au aplicat ieri, 13 august a.c., peste 30 de sancțiuni contravenționale cetățenilor care au încălcat normele de conviețuire socială, în valoare de aproximativ 7 000 de lei.


Infracțiune rutieră constatată de polițiști

 Un tânăr, de 20 de ani, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un moped neînmatriculat, fără a poseda permis de conducere.

Polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Beltiug, au depistat la data de 13 august a.c., în jurul orei 18.40, un tânăr, de 20 de ani, din localitatea Ghirișa, care conducea un moped, în aceeași localitate, fără a poseda permis de conducere.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate polițiștii au stabilit faptul că motociclul nu era înregistrat sau înmatriculat, astfel că în cauză s-a întocmit dosar penal.

RECOMANDĂRI PENTRU MINIVACANȚĂ

 

Poliţiştii sunt la datorie și acționează pentru fluidizarea și monitorizarea traficului, în vederea preîntâmpinării producerii unor evenimente grave și pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, cu ocazia Sărbătorii Adormirea Maicii Domnului precum și a altor evenimente cultural-artistice organizate în perioada 15 – 18 august pe raza județului Satu Mare.

De mâine, peste 100 de polițiști vor acționa suplimentar față de dispozitivul curent, în localitățile unde se vor organiza activități religioase cu ocazia Sărbătorii Adormirea Maicii Domnului  precum și ocazia organizării unor activități cultural artistice, din județul Satu Mare, în perioada 15 – 18 august a.c..

Astfel, în această perioadă, pe lângă dispozitivele de siguranță publică și poliție rutieră, vor acționa și polițiști din cadrul structurilor de investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase și acțiuni speciale.

Pe durata acestor zile polițiștii vor desfășura activități pentru combaterea infracționalității stradale și a accidentelor rutiere.

În plus, polițiștii vor monitoriza permanent stările conflictuale și persoanele cunoscute cu un comportament social agresiv, pentru a preveni actele de violență.

Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare recomandă conducătorilor auto, pentru a preveni accidentele rutier să conducă fără bruscarea comenzilor vehiculelor și să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare.

Să evite efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, pot fi extrem de periculoase.

Să circule cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

În condiţiile unui trafic aglomerat sau a apariţiei blocajelor rutiere, păstraţi-vă calmul, nu blocaţi intersecţiile şi nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule.

Dată fiind experiența redusă, recomandăm conducătorilor auto începători să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari.

Toţi ocupanţii autovehiculelor trebuie să utilizeze centura de siguranţă!

Pietonilor le recomandăm să traverseze numai prin locurile marcate corespunzător, după o temeinică asigurare și să evite deplasarea pe partea carosabilă.

Tuturor cetățenilor le recomandăm să respecte normele de conviețuire socială pentru a petrece o minivacanță în siguranță!

Vă recomandăm să conduceți cu atenție și prudență și să respectați indicațiile polițiștilor din teren.

Lasati un comentariu