Zilele Iancului și jocurile politice ale Primăriei Carei în satul fără Cămin Cultural funcțional

• publicat la: 5 august 2019
Zilele Iancului și jocurile politice ale Primăriei Carei în satul fără Cămin Cultural funcțional

Aceeași mizerie promovată de organizatorii Zilelor Iancului din satul Ianculești. După refuzarea organizării de alegeri democratice pentru funcția de delegat  sătesc  se fac doar jocuri politice păguboase pentru comunitate.

Până și anunțul privind programul manifestărilor a fost confiscat de consilierul primarului evazionist din Carei, plătit din banii careienilor pentru ca să posteze pe pagina sa personală în timpul programului de la Primăria Carei, cu acordul tacit al conducerii UDMR a orașului.  Azi de dimineață umbla prin primărie consilierul Oneț, nepotul fostului asociat al primarului Kovacs, cu câteva afișe în brațe. Nimeni dintre angajații primăriei nu a catadicsit să posteze un afiș pe pagina oficială a UAT Municipiul Carei. Menționăm că Ionuț Oneț nu deține calitatea de delegat sătesc în satul Ianculești unde nu se organizează de UAT Carei alegeri democratice. De fapt la niciuna dintre alegerile  care au avut loc în 2016 sau 2019 acesta nu s-a situat în fruntea preferințelor sătenilor.

Szasz a postat acum 6 ore afisul cu Zilele Iancului  dar acesta nu apare nici pe pagina Primăriei Carei nici pe cea a Consiliului Județean care apare ca și organizator….Cât mister….Nici manifestările dedicate comemorării lui Avram Iancu de la Carei sau a dezvelirii bustului lui Mihai Eminescu la Carei nu au fost făcute publice de către Primăria Carei care a fost mereu invitată oficial.

Apare ca organizator și Centrul județean dar și aici afișul apare recent, la 6 ore după apariția lui pe pagina consilierului primarului evazionist din Carei. Presa nu a fost anunțată așa cum se procedează în mod  corect și civilizat de către instituțiile statului care funcționează din bani publici.

Satul Ianculești  apaține de UATM Carei și este cuprins în prima zonă de impozitare a municipiului Carei fără a avea apă curentă, canalizare, transport în comun, centru de asistență medicală de urgență, școală sau grădiniță.

După numirea președintelui PSD Carei ca și delegat sătesc  de primarul Kovacs a fost demolată clădirea școlii din sat pentru ca nu cumva să se redeschidă vreodată.

Și ediția XX a Zilelor Iancului va avea loc în satul FĂRĂ Cămin cultural funcțional.

Așa arată astăzi, 5 august 2019, Căminul Cultural Ianculești. Nici acesta nu se renovează ca nu cumva să existe aici activitate culturală românească, nu care cumva să se redeștepte spiritul românesc al urmașilor lui Avram Iancu veniți din munții Apuseni în urma Reformei Agrare din 1921.

Punerea în practică de primarul evazionist a acestor mizerabile acțiuni de împiedicare a  manifestărilor românești în incinta Căminului Cultural pot avea loc doar cu concursul românilor trădători, a celor care își trădează neamul pentru 2 arginți, un teren central sau un post bine plătit.

Ovidiu Homorodean și Radu Ciordaș care vor cânta în satul de moți fără Cămin Cultural funcțional.

Pe pagina Centrului Județean pentru promovarea Culturii Satu Mare este specificat că acesta deține calitatea de organizator iar Primăria Carei și Consiliul Județean sprijină financiar. Deci nu numai 25 de mii de lei se vor aloca pentru manifestări și când te gândești că liderii UDMR făceau mare scandal când sătenii cereau câte 15 mii pentru organizare atunci când liderii PSD nu erau cuprinși în program.

Așteptăm cu interes ca și de această dată consilierul primarului și președintelui UDMR Carei să ceară publicarea listei de cheltuieli a manifestărilor așa cum a procedat în cazul localnicului Chiorean ales de comunitate ca și delegat sătesc prin alegeri libere.

În organizarea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, în colaborare cu Primăria și Consiliul Local Carei, prin Centrul Cultural al Municipiului Carei și în parteneriat cu Societatea Cultural- Patriotică „Avram Iancu” – Filiala Satu Mare, duminică 25 august 2019 se va desfășura cea de-a XX – a ediție a festivalului „Zilele Iancului”, în localitatea Ianculești.
Și anul acesta va fi un prilej de primenire sufletească, de reafirmare a unei identități puternice și mândre. Moții de la câmpie sunt inima prin care românismul bate în Sătmar, cel mai puternic.

În program:
12:30 – slujbă religioasă în fața bustului lui Avram Iancu din localitatea Ianculești
18:00 – spectacol folcloric:
– Ovidiu Homorodean
– Radu Ciordaș
– Marian Buzilă
– Ansamblul Folcloric al Județului „Doruri Sătmărene”
– Tulnicăresele din Ianculești
– Grupul Folcloric de la Marna Nouă
– Cristian Crișan și Bogdan Zonocan

Buletin de Carei

http://www.buletindecarei.ro/2017/08/zilele-iancului-in-satul-de-moti-ianculesti-mariana-anghel-si-sava-negrean-brudascu-vor-canta-in-satul-fara-camin-cultural-functional.html

http://www.buletindecarei.ro/2019/01/camin-cultural-din-cadrul-uat-carei-un-municipiu-de-la-granita-de-nord-vest-a-tarii.html

http://www.buletindecarei.ro/2018/12/un-preot-ortodox-este-catalogat-drept-comediant-de-consilierul-primarului-kovacs.html

http://www.buletindecarei.ro/2018/10/delegat-fals-la-ianculesti-misterul-alegerilor-anulate-in-2016.html

http://www.buletindecarei.ro/2018/06/episcopia-maramuresului-si-satmarului-nu-a-scos-public-la-concurs-postul-vacant-de-la-ianculesti.html

comentarii

de Mariana la 7 august 2019 - 00:00

Felicitari pentru postare!!!

de Motii la 7 august 2019 - 05:43

Rusine domnule primar! Veniti sa cereti voturi dar nu ne respectati! Ati demolat scoala noastra si nu reparati caminul cultural!Sa va fie rusine pentru cum va purtati cu romanii si nu vorbim de tradatori!

Lasati un comentariu