Circ făcut de primarul Kovacs în Consiliul Local pentru suplimentarea cheltuielilor neeligibile

• publicat la: 11 septembrie 2019
Circ făcut de primarul Kovacs în Consiliul Local pentru suplimentarea cheltuielilor neeligibile

Ședință de îndată a CL Carei convocată de primarul evazionist Kovacs.  Are nevoie de bani, mulți bani pentru suplimentarea lucrărilor neeligibile de la Școala Vasile Lucaciu. Sumele aprobate prin proiectul initial nu au fost de ajuns. Erau socotite la leu și nu mai rămânea nimic pentru alte protocoale.

Deși pentru proiectul tehnic  a fost alocată suma de 100 mii lei aceasta a fost triplată. Și cum Guvernul a considerat că suma de 100 mii lei acoperă cu vârf și îndesat activitatea proiectantului nu mai este dispus să plătească de 3 ori prețul. Așa  că primarul a sunat adunarea mașinii de vot din CL pentru a suplimenta valoarea lucrărilor de la Școala Vasile Lucaciu cu suma dorită.

Evazionistul Kovacs a avut o ieșire nervoasă în momentul în care consilierul opoziției, cum îl numește pe Ilie Ciută, a dorit să facă o informare corectă asupra devizelor de lucrări.

,,Vă rog să îmi spuneti care este urgența  de trebuie să facem o ședință ,,extraordinară  deîndată,,?

Kovacs…,,guvernul nu ne plătește până nu aprobăm noi lucrările neeeligibile mărite….ne pune în cârcă finanțarea costurilor suplimentare de peste 500 mii lei..nu avem ce comenta, Gabriela ștefan răspunde de noi din partea ministerului , ea răspunde de această achiziție, nu avem altă variant decât să aprobăm… de fapt și constructorul a avertizat că guvernul nu va plăti această mărire,,.

Durearea cea mare a primarului evazionist este că guvernul nu este dispus să plătească niciun leu în plus față de proiectul aprobat inițial. Deși a încercat să împiedice intervenția consilierului Ciută, președintele  de ședință Fazekas Zoltan a dat cuvântul alesului local.

,,Constructorul a trimis adresa cu intentia de   a mări manopera încă din data  de 14 aug 2019…au trecut peste 3 săptămâni …chiar nu puteați să faceți un PH în 20 de zile pentru a face  o ședință ordinară și  a ne apleca mai mult asupra lui?

 

Popular zis, ați dormit pe cămașă….pentru a justifica mărirea manoperei , constructorul se justifică cu ordonanța  de urgență 114 din 28 decembrie  2018 care prevede creșterea salariului  minim în constructii la 3 mii lei. Având în vedere că devizul general cu cheltuieli totale este din 20 martie 2019, când se stia de această  ordonanțăa de urgență, mărirea nu se justifică. Se  doresc niște bani numai buni de împărțit.

In referat ni se spune că este anexat devizul general ofertat si devizul general ofertat recalculat cu manopera mărită.  Nu cred că cineva a primit acest aviz în mapă!

De data aceasta, eu sunt privilegiat pentru că cer și în format electronic materialele, am primit pe mail 2 devize cu măririle, unul datat în 14 august si altul în 27 august 2019, ambele au aceeasi valoare dar cu cifre modificate la capitole.

Nu stiu care să îl iau de bun.  Noi , CL , aprobăm prea usor niste  cheltuieli ..vă dau un singur exemplu….pentru proiectul  tehnic  cheltuim 304 mii lei dar valoarea eligibilă este de  100 mii lei….suplimentul de 200 mii vor fi din banii careienilor …în plus, mai plătim 98 mii lei asistență tehnică din partea proiectantului , 49 mii lei pe perioada de executie a lucrărilor supliment, 49 mii lei pentru participarea la fazele determinante stabilite de către ISC si încă  93 mii lei pentru dirigintele de șantier,, a precizat consilierul Ilie Ciută.

Cheltuirea banului careianului nu este o prioritate pentru toți consilierii.

Supus la vot, proiectul a fost aprobat de consilierii majoritari, singura abținere fiind a consilierului Ciută.

Proiect extindere scoala Vasile Lucaciu, deviz de lucrari

În intervențiile lor, atât Mancz Dezideriu cât și Csizmar Iosif de la serviciul tehnic au dat dreptate consilierului Ciută dar au mai dres busuiocul pentru a  nu devoala prea mult din tertipurile puse la cale de primarul evazionist.

Buletin de Carei

P.S.

La ora apariției acestui material încă nu apare nimic pe pagina Primăriei Carei despre ședința de înadată cu un singur punct pe ordinea de zi deși a fost  prezent tot compartimentul de comunicare, mai puțin consilierii primarului.

comentarii

de Glasul.info la 11 septembrie 2019 - 11:31

Tot ce se face cu mânuțele UDMR trebuie să coste musai mai mult decât a costat Catedrala Sagrada Familia…

de Vocea Careiului modernizat la 11 septembrie 2019 - 18:07

Sagrada Familia REZIDENTIA construit la Urziceni de Padure?Este bani multe nu ca si la unii,ca PENE pe Broasca.

Lasati un comentariu