Comisarul european Navracsics dă ca exemplu pozitiv județul unde românii nu au acces la toate specializările din învățământul DUAL

• publicat la: 9 septembrie 2019
Comisarul  european Navracsics dă ca exemplu pozitiv județul unde românii nu au acces la toate specializările din învățământul DUAL

Domnule comisar european Tibor Navracsics, în ce țară din Uniunea Europeană se pregătesc lucrători comerciali doar în limba minorităților acelei țări? Astfel de practici discriminatorii vreți să implementați și în alte părți?

Un comunicat al Consiliului Județean Satu Mare informează despre  vizita Comisarului  european Tibor Navracsics, responsabil pentru educație, cultură, tineret și sport în  județul Satu Mare, în prima zi a noului an școlar. Acesta a fost înconjurat , potrivit comunicatului oficial, doar de membrii ai UDMR. Parlamentarii și politicienii români din județ de ce au fost ținuți deoparte? A fost  o vizită oficială sau una pe criterii etnice?

Și ne mai mirăm că informațiile ce i-au fost servite comisarului sunt total eronate! Comunicatul Consiliului județean este de fapt o siropoasă informare denaturată a realităților din județ, mai exact din municipiul Carei unde elevii români nu au aces la toate specializările din cadrul învățământului profesional de tip DUAL.

Domnule comisar european Tibor Navracsics, în ce țară din Uniunea Europeană se pregătesc lucrători comerciali doar în limba minorităților acelei țări?

În ce țară locuitorii nu au acces la învățământ în limba maternă, limba oficială a statuuli respectiv, pentru a se pregăti ca vânzători de exemplu sau ca tapițeri sau plăpumari? În ce limbă ar trebui să servească clienții un vânzător din Carei? Dar unul din Paris? Ne puteți da un răspuns concret domnule comisar european Navracsics?

Acesta este comunicatul oficial și  dezinformator al Consiliului Județean Satu Mare!  Chiar nu se uită nimeni pe planurile de școlarizare aprobate de Inspectoratul Județean înainte de a se arunca în spațiul public informații eronate? Sau este normal ca românii din Carei să nu aibă acces la toate specializările din învățământul profesional și de meserii?

COMUNICAT

Comisarul european Tibor Navracsics, responsabil pentru educație, cultură, tineret și sport, a vizitat județul Satu Mare în prima zi a noului an școlar. Întâlnirea reprezintă o premieră, deoarece, până în prezent, Satu Mare nu a mai fost vizitat de un alt comisar european, altul decât cel al României.

“Vizita înaltului oficial european coincide cu începutul anului școlar în România. Domnia sa și-a manifestat interesul pentru învățământul din județul Satu Mare, dorind să includă în strategia Uniunii Europene exemplul de bună practică implemetat de județul Satu Mare în ceea ce privește învățământul dual”, a afirmat președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba.

Comisarul european Tibor Navracsics a declarat că în ultimii ani județul Satu Mare a cunoscut o dezvoltare importantă din punct de vedere educațional și cultural, fiind un reper pentru alte județe din România, și nu numai.

„Constat cu bucurie că atât județul cât și municipalitatea au un mediu prielnic pentru toate formele de învățământ și cultură, indiferent de etnie, și chiar pot fi considerate modele privind strategiile Uniunii Europene. Parteneriatul județului Satu Mare cu județul înfrățit din Germania, în ceea ce privește învățământul dual, este un exemplu bun de urmat și de alte județe din România. Vizita mea în județul Satu  Mare, în această zi specială, este ca și o recunoaștere a rezultatelor obținute de județul Satu Mare în plan educațional”, a declarat la Satu Mare, Tibor Navracsics.

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, a ținut să sublinieze că educația și investițiile în unitățile de învățământ au fost și vor rămâne o prioritate pentru Primăria municipiului Satu Mare.

“Anul școlar a început în condiții optime în toate unitățile de învățământ din municipiul Satu Mare. Profitând de prezența domnului comisar european i-am prezentat rețeaua școlară europeană, sistemul educațional sătmărean, proiectele europene, solicitând totodată informații ca să vedem cum putem debirocratiza aceste proceduri“, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

Venirea comisarului Tibor Navracsics la Satu Mare a prilejuit și o întrevedere între acesta și reprezentanții unităților de învățământ din județul Satu Mare, cărora le-au fost prezentate strategiile Uniunii Europene în ceea ce privește domeniul educațional. Directorii unităților de învățământ și-au prezentat problemele și au venit cu propuneri concrete de îmbunătățire a  sistemului.

În vizita sa în județul Satu Mare, comisarul european a fost însoțit de parlamentarii Turos Lóránd, Magyar Lóránd, administratorul public al județului Satu Mare, Nagy Szabolcs și de politicianul Csilla Hegedüs.

Buletin de Carei

http://www.buletindecarei.ro/2019/08/interes-redus-pentru-clasele-de-meserii-cu-predare-in-limba-maghiara-de-la-carei-nicio-clasa-cu-predare-in-limba-romana-pentru-comercianti.html

 

http://www.buletindecarei.ro/2019/07/premierul-viorica-dancila-stie-ca-la-carei-elevii-romani-nu-au-acces-la-instruirea-ca-vanzatori-decat-in-limba-maghiara.html

http://www.buletindecarei.ro/2019/03/intoxicare-si-sfidare-la-adresa-celor-informati-la-carei-nu-exista-invatamant-profesional-tip-dual-in-limba-romana.html

comentarii

de Glasul.info la 9 septembrie 2019 - 20:08

Trebuie inițiat urgent un proiect legislativ pentru monitorizarea și combaterea antiromânismului. Nu se mai poate cu atâtea minciuni și ipocrizii antiromânești!

Lasati un comentariu