Furturi la Carei și Satu Mare. Infracțiuni rutiere

• publicat la: 12 septembrie 2019
Furturi la Carei și Satu Mare.  Infracțiuni rutiere

Polițiștii careieni au depistat ieri, persoana bănuită că ar fi comis 2 fapte de furt calificat și 2 de tentativă la furt calificat, pe raza municipiului Carei.

La data de 11 septembrie a.c., în urma unor activități specifice de cercetare desfășurate de polițiștii de investigații criminale și cei de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Carei a fost identificat autorul a 2 fapte de furt calificat și 2 fapte de tentativă la furt calificat, în persoana unui tânăr, de 21 de ani, din municipiul Carei.

În fapt, susnumitul în perioada 6 – 9 septembrie a.c., a pătruns în pivnițele a patru persoane, din municipiul Carei, prin forțarea lacătelor, iar din interiorul a două dintre acestea a sustras bunuri, cauzând un prejudiciu total în valoare de 3 600 de lei.

În cauză, polițiștii au reușit să recupereze bunuri în valoare de 1.500 lei iar față de tânăr au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore.

Cercetările continua sub directa coordonare a Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei, urmând sa fie prezentat în fața instanței pentru dispunerea măsurilor legale în consecință.    

 

Persoane bănuite de furt identificate de polițiști

 Polițiștii de investigații criminale sătmăreni au depistat, ieri, 11 septembrie a.c., 4 bărbați, bănuiți că în noaptea de 8/9 septembrie a.c. ar fi comis mai multe furturi pe raza municipiului Satu Mare.

Astfel, la data de 11 septembrie a.c. poliţiştii Biroului de Investigații Criminale Satu Mare au desfășurat o acțiune pe raza municipiului Satu Mare, în zona de agrement Someș, Pod Decebal, Pod Golescu, P-ta Someș, pentru identificarea si depistarea persoanelor care în noaptea de 08/09 septembrie a.c., ar fi comis mai multe furturi pe raza municipiului Satu Mare.

În urma activităților specifice desfășurate de polițiști și cu sprijinul specialiștilor criminaliști au fost depistați doi bărbați de 46, respectiv 24 de ani, bănuiți că în noaptea de 8/9 septembrie a.c., ar fi sustras bani din aparatele de cafea care se aflau în incinta a două societăți comerciale, din municipiul Satu Mare.

Totodată, au fost depistați alți doi bărbați de  31, respectiv 53 de ani, din localitatea Apa, bănuiți că în aceeași noapte ar fi distrus ușa de la intrare într-un magazin comercial din Satu Mare.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activități infracționale în cadrul dosarelor penale întocmite.

  

Siguranța cetățenilor, prioritatea polițiștilor sătmăreni

  Peste 150 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate de polițiștii rutieri sătmăreni la data de 11  septembrie a.c., ca urmare a unor acțiuni desfășurate pe raza județului Satu Mare, în vederea prevenirii și combaterii accidentelor rutiere.

 Astfel, la data de 11 septembrie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat mai multe acțiuni pe raza județului, pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă normele rutiere și pentru prevenirea accidentelor rutiere, ocazie cu care au aplicat peste 150 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 61 000 de lei.

De asemenea, au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 20 de conducători auto.

Polițiștii Biroului Rutier au organizat și desfășurat la data de 10 septembrie a.c. o acțiune care a vizat verificarea respectării legalității transportului de persoane în regim taxi, ocazie cu care au fost aplicate 25 de sancțiuni contravenționale, dintre care 7 la Legea 38/2003, privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere și 18 la OUG 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice.

    Totodată, ieri polițiștii sătmăreni au constatat 2 infracțiuni rutiere în flagrant delict.

 Polițiștii Serviciului Rutier Satu Mare au depistat la data de 11 septembrie a.c., un bărbat, de 27 de ani, care se afla la volanul unui autoturism pe DJ 193, în localitatea Petin, având dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

 Polițiștii Secției de Poliție Rurală Carei au depistat la data de 11 septembrie a.c., un bărbat, de 27 de ani, din județul Sibiu, care se afla la volanul unui autoturism pe DN 1F, în localitatea Urziceni, fără a deține permis.

În toate cazurile s-au întocmit dosare penale.   

 

Acțiune a polițiștilor cu R.A.R. Satu Mare

 

4 certificate de înmatriculare și un permis de conducere au fost reținute de polițiștii din cadrul Poliției oraș Tășnad, la data de 11 septembrie a.c.

La data de 11 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției oraș Tășnad, au desfășurat activități pentru depistarea autovehiculelor care prezintă defecțiuni, în localitatea Tășnad, împreună cu specialiștii din cadrul R.A.R. Satu Mare, ocazie cu care au aplicat 18 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2 030 de lei, au reținut un permis de conducere și au ridicat 4 certificate de înmatriculare.

Astfel, polițiștii au reținut un permis de conducere pentru defecțiuni majore la sistemul de direcție și frânare, și au ridicat patru certificate de înmatriculare în urma depistării unor defecțiuni ale autovehiculelor controlate împreună cu specialiști R.A.R.

Lasati un comentariu