Reguli de bază pentru a utiliza stivuitorul corect

• publicat la: 20 septembrie 2019
Reguli de bază pentru a utiliza stivuitorul corect

Stivuitoarele sunt vehicule de bază în cadrul oricărei firme, depozit, companie. Furca amplasată în partea din față, atunci când este acționată hidraulic, poate ridica mărfuri de diferite greutăți. Mai pe scurt, stivuitorul simplifică și ușurează munca angajaților.

Acesta poate fi folosit în mai multe domenii: construcții, depozite, reciclare, șantiere navale. În aceeași ordine de idei, cu ajutorul unui stivuitor, cu un plug de zăpadă atașat, se poate curăța curtea sau alte terenuri de zăpadă.

Stivuitorul nu poate fi condus de oricine – persoana ce îl manevrează se numește stivuitorist și poate face acest lucru doar atunci când deține o autorizație în acest sens. Autorizația se obține de pe urma studiilor și a instructajelor în acest domeniu. Regulile de bază pentru a utiliza un stivuitor corect vor fi prezentate în cele ce urmează.

  1. 1.       Cum trebuie procedat atunci când se pleacă de pe loc

În momentul în care stivuitoristul își începe activitatea, trebuie să se asigure că are câmpul vizual cât mai liber. Dacă, de exemplu, nu vede destul de bine în față, înainte de a porni trebuie să își asigure vizibilitea deplină.

Tot la plecare, acesta trebuie să verifice funcționabilitatea și eficiența stivuitorului și în special dacă bateria este încărcată corespunzător.

Totodată, stivuitoristul trebuie să se afle cu tot corpul înăuntrul cabinei. În cazul în care are unele părți ale corpului sunt în afară, stivuitorul se poate dezechilibra și răsturna ulterior.

  1. 2.       Cum se face simțită prezența stivuitorului

Având în vedere că nu toate persoanele sunt atente la zgomotele din jur, stivuitoristul are sarcina de a-și semnala prezența. În aria de lucru trebuie respectată semnalizarea, iar în afară acesteia trebuie aplicate regulile codului rutier. În aceeași ordine de idei, în aproprierea intersecțiilor, porților sau în prezența pietonilor trebuie folosită semnalizarea acustică.

  1. 3.       Lucruri ce trebuie evitate de orice stivuitorist

–          Nu este permis transportul încărcăturilor instabile

–          Adăugarea unei contragreutăți pentru a mări capacitatea stivuitorului este interzisă

–          Nu trebuie ridicate încărcături mai înalte decât grilajul care le susține

–          În cabină este interzis transportul altor persoane în afară de conducător

–          La parcare, furcile trebuie să fie mereu pe pardoseală și nu în aer

Ce trebuie făcut atunci când bateria prezintă anumite defecte

După o îndelungă utilizare sau din cauza altor factori, bateria poate prezenta anumite defecțiuni. Atunci când sunt sesizate, stivuitoristul trebuie să apeleze la un personal calificat și exprimentat pentru remedierea acestora.

Bateriile stivuitoarele sunt grele și dificil de manipulat. Ele conțin o soluție chimică extrem de periculoasă – se recomandă manevrarea și remedierea acestora doar de către experți în domeniu.

În cazul problemelor diverse, o firmă reper ce poate veni în ajutor este Hakuservice. Cu peste 15 ani de experiență în domeniu, HakuService poate oferi servicii diverse precum:

–          Diagnosticarea problemei prin proceduri manuale și automate cu discharger

–          Service pentru toate tipurile de baterii – chiar și pentru cele de tracțiune

–          Reparații și service pentru diferite tipuri de redresoare

–          ÎntreȚinerea recomandată periodică – preventivă și curativă a bateriilor

Nu în ultimul rând, Hakuservice este și furnizor. Firma furnizează accesorii pentru orice tip de stații de încărcare și baterii redresoare. Bateriile noi, de calitate premium și calitate medie intră tot în gama produselor pe care le furnizează.

În aceeași ordine de idei, cei ce trebuie să înlocuiască bateria stivuitorului pot beneficia de una nouă prin sistemul buy-back: bateria veche va fi colectată de către echipă. Nu se aruncă nimic, ci se colectează – Hakuservice colectează orice tip de deșeuri de baterii.

Cei ce nu știu ce tip de baterie se potrivește la stivuitorul propriu, pot cere sfatul echipei pentru a face împreună alegerea corectă. În cazul unui buget mai modest, de la Hakuservice se pot achiziționa și baterii second hand – testate înainte de a fi puse la vânzare.

Totodată, de multe ori bateria are nevoie doar de înlocuirea unor piese pentru a-și recăpăta randamentul. Toate cele necesare se regăsesc în cadrul paginii baterii-stivuitor.ro.

Pentru și mai multe detaii, site-ul stă la dispoziție. Cum s-a menționat anterior, în cazul unor nelămuriri sau necunoștințe de cauză, echipa se află la dispoziția solicitanților oferind suport și sfaturi.

Propria intervenție asupra sistemelor și bateriei stivuitorului nu este indicată având în vedere multitudinea pericolelor la care se expune persoana ce nu are cunoștințe în acest domeniu.

Lasati un comentariu