Adunare Generală ASTRA la Aiud

• publicat la: 18 octombrie 2019
Adunare Generală ASTRA la Aiud

Adunarea Generală din acest an a Asociațiunii ASTRA are loc în Aiud, ,,orasul artelor,,, la 158 de ani de la înfințarea acestui despărțământ. La manifestări va participa și o delegație din partea ASTRA Despărțământul  ,,Aurel Coza,, Carei.

Despărțământul ASTRA „Ovidiu Hulea” Aiud a pregătit sesiuni de comunicări și întâlniri ai membrilor Academiei Române și ai conducerii ASTRA cu cadre didactice și liceeni ai unităților de învățământ aiudene, cu reprezentanții Primăriei și ai Consiliului Local Aiud, depuneri de coroane la busturile lui Avram Iancu, Ovidiu Hulea și Axente Sever, lansări de carte și reviste, vizitarea obiectivelor turistice din municipiul Aiud și multe alte manifestări.

Primul care a avut ideea înfiinţării unei Societăţi literare a românilor a fost Avram Iancu şi  împreună cu Axente Sever şi Simion Bărnuţiu au propus înfiinţarea ei încă din 1852.   Aşa a luat  naştere Asociaţiunea Culturală   ASTRA, „pentru a pune la lucru naţiunea română pe câmpul nesfârşit al culturii”  …Avram Iancu a fost un vizionar și a  simţit  că după încetarea luptelor de pe câmpul de bătălie, Cultura  va fi cea care va  duce la  progresul şi propăşirea neamului său românesc!

VIVAT, CRESCAT, FLOREAT ASTRA!

comentarii

de cica la 20 octombrie 2019 - 18:45

Macar de-ai ramane pe veci acolo, ar fi sarbatoare in Carei !

de Buletin de Carei la 20 octombrie 2019 - 20:20

Îți plac filmele horor cu horty si masacrele românilor? Doar la bibliotecă se mai găsesc. A fost sărbătoare în oraș când hortystii au luat bătaie și au fost alungați din oraș. De 75 de ani sărbătorim anual victoria Armatei Române, a soldaților români care și în opinci au luptat pentru țara lor și pentru eliberarea neamului lor.

Lasati un comentariu