,,Buna înțelegere,, trâmbițată se termină când vine vorba de evenimente românești la Carei

• publicat la: 24 octombrie 2019
,,Buna înțelegere,, trâmbițată  se termină când vine vorba de evenimente românești la Carei

Aceasta este buna înțelegere și respectul reciproc mult trâmbițat de grupurile radicale care sunt de fapt antiromânești. Totul este bine și frumos pentru ei până nu intervin  activitățile românești. Dacă acestea se desfășoară și sub steagul tricolor…cu atât mai rău. Prezența Academiei Române la Carei prin academicianul Marius Porumb, membru de onoare al ASTRA Despărțământul Aurel Coza Carei a ridicat tensiunea celor care nu văd cu ochi buni nicio activitate românească.

Nici urmă de bună înțelegere și respect reciproc ci doar sfidare și o mizerabilă exprimare.

O manifestare istorică cum este o lansare de carte sub patronajul Academiei Române la Carei ce se desfășoară într-una din bisericile românești dă ocazia unor  careieni să își arate adevăratele sentimente față de careienii români care nu renunță la identitatea lor.

Precizăm că buna înțelegere nu înseamnă pentru noi renunțarea la identitatea noastră românească cu tot ce presupune aceasta. Ne vom manifesta și în continuare românește promovând valorile noastre culturale și spirituale așa că vă pierdeți timpul cu încercările de a ne blama. Tot ce e românesc nu piere și nici nu va pieri, fiți pe pace.

Suntem deosebit de onorați de prezența în municipiul Carei din România a academicianului Marius Porumb și a doamnei Zoe Vida-Porumb, fiica sculptorului Gheza Vida, părintele Monumentului Ostașului Român. Manifestarea de vineri, 25 octombrie 2019, de la ora 14,00 la Biserica Sf.Dimitrie din Carei va fi binecuvântată de Înaltpreasfinţitului Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului.

Buletin de Carei

 

 

comentarii

de Dorian la 24 octombrie 2019 - 08:43

Pt bokor rolland, neamul vechi al romanilor milenari pe acest pamant are o vorba care zice cam asa: [nu e treaba magarului unde oile se adapa] acuma ghicitoare, cine e magarul? Hint: r…. D b…. R

Lasati un comentariu