Poliția informează. Careian prins la braconaj cu arme neletale și tășnădean decedat în accident rutier

• publicat la: 28 octombrie 2019
Poliția informează. Careian prins la braconaj cu arme neletale și tășnădean decedat în accident rutier

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat în perioada 25 – 27 octombrie a.c., activități de menținere a unui climat de siguranță rutieră, fiind prezenți pe principalele artere rutiere din județ, ocazie cu care au aplicat peste 150 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 67 000 de lei.

Astfel, în perioada 25 – 27 octombrie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au efectuat activități de supraveghere, fluidizare și control al traficului rutier pe raza județului, ocazie cu care aplicat peste 150 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 67 000 de lei.

De asemenea, polițiștii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 18 conducători auto.

Totodată polițiștii de investigare a criminalității economice au organizat la data de 25 octombrie a.c., o acțiune în domeniul protejării drepturilor de autor și al drepturilor de proprietate intelectuală.

Ocazie cu care au depistat pe raza municipiului Satu Mare, un bărbat, de 35 de ani,  în timp ce comercializa, la sediul unei societăți comerciale parfumuri purtând diferite mărci înregistrate, suspecte a fi contrafăcute.

Astfel, au fost ridicate de polițiști în vederea confiscării 25 de parfumuri, în valoare de 4 500 de lei, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de punere în circulație, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

 

Infracțiune de braconaj constatată de polițiști

  Polițiștii au ridicat la data de 25 octombrie a.c., 2 arme neletale care se aflau în posesia unui bărbat, de 32 de ani, care nu poseda permis de port armă.

La data de 25 octombrie a.c., în jurul orei 23.15, polițiști din cadrul Secției Poliție Rurală Carei, au oprit pentru control pe DJ 195C între localitățile Domănești și Moftinu Mic, un autoturism condus de un bărbat, de 32 ani, din municipiul Carei.

În urma controlului efectuat, polițiștii au constatat faptul că acesta transporta două exemplare canine din rasa ogar sau metiși de ogar, iar cu ocazia verificări autoturismului în interior pe podea între cele două scaune s-au găsit două arme neletale acționate mecanic cu arc de tip tir pentru care susnumitul nu a putut prezenta permis de port armă.

Armele în cauză au fost ridicate și predate polițiștilor Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul I.P.J. Satu Mare, în vederea expertizării si stabilirii categoriei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de braconaj prin practicarea vânătorii cu ogari sau metiși de ogari și nerespectarea regimului armelor si munițiilor. 

Mandat de executare a pedepsei pus în aplicare de polițiști

 

Poliţiştii au identificat un tânăr, de 27 de ani, care deținea un mandat de executare a pedepsei închisorii.

La data de 26 octombrie a.c., poliţiştii de investigații criminale careieni au acţionat pentru depistarea persoanelor date în urmărire în temeiul legii şi pentru punerea în aplicare a mandatelor de executare a unor pedepse privative de libertate emise de instanţă.

Astfel, a fost identificat un tânăr, de 27 de ani, din comuna Pir, pe numele căruia Judecătoria Carei a emis un mandat de executare a pedepsei de 7 luni detenţie, pentru comiterea infracţiunii de lovire sau alte violențe.

Tânărul îşi va executa pedeapsa în penitenciar.

 

Accident de circulație cercetat de polițiști

Un tânăr, de 19 ani, din oraș Tășnad, a decedat în urma unui accident rutier produs la data de 27 octombrie a.c.

La data de 27 decembrie a.c., la ora 01.43, polițiștii din cadrul Poliției oraș Tășnad au fost sesizați despre producerea unui eveniment rutier pe strada Înfrățirii, din oraș Tășnad.

În urma cercetării la fața locului, polițiștii au stabilit faptul că un tânăr, de 19 ani, din oraș Tășnad, aflându-se la volanul unui autoturism, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a intrat într-un cap de pod și s-a răsturnat pe carosabil.

În urma evenimentului rutier, a rezultat rănirea gravă, a conducătorului auto, care din păcate în aceeași zi în jurul orei 08.00 a decedat.

Conducătorului auto, i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii unei eventuale alcoolemii.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul rutier.

 

Lasati un comentariu