Președintele Iohannis și premierul Dăncilă sărbătoresc Ziua Armatei și la Carei

• publicat la: 25 octombrie 2019
Președintele Iohannis și premierul Dăncilă sărbătoresc Ziua Armatei și la Carei

LA MULTI ANI ARMATEI ROMÂNE!

Ziua de 25 octombrie este Ziua Armatei Române. Cu prilejul manifestărilor dedicate Zilei Armatei Române și a 75 de ani de la eliberarea Ardealului de Nord de sub ocupația hortystă vor avea loc manifestări ample la Monumentul Ostașului Român din Carei.

Potrivit comunicatelor oficiale, vor fi prezenți la Carei atât șeful statului, Klaus Iohannis cât și premierul Viorica Dăncilă. Fiind în plină campanie electorală pentru alegeri prezidențiale cu siguranță că vor mai fi prezenți și alți politicieni care au intrat în cursa pentru Cotroceni. Din păcate, pădurea de tuia ce înconjoară Monumentul Ostașului Român nu va permite mulțimii să vadă desfășurarea ceremoniilor ci doar celor care vor ajunge pe platou. De fapt nici militarii ce străjuiesc aleile nu au acces vizual la obiectivul pentru care au făcut deplasarea.

La Simpozionul dedicat Zilei Armatei de la Satu Mare nu s-au înghesuit nici politicienii dar nici autoritățile locale.

Tot astăzi va sosi la Carei și ștafeta Veteranilor. De la ora 14,00 va avea loc la Biserica Sf. Dimitrie din centrul Careiului  o lansare de carte de cea mai înaltă ținută, binecuvântată prin prezența Înaltpreasfinţitului Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului.

Alături de  academicianul Marius Porumb, cel căruia i se datorează apariția acestei monumentale lucrări, vor fi oficialități, profesori universitari clujeni, critici de artă, directori de muzee din țară, oameni de cultură.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu