Ziua Armatei cu Lumină, de Veghe la Crucile Eroilor Armatei Române de la Valea Uzului

• publicat la: 28 octombrie 2019
Ziua Armatei cu Lumină, de Veghe la Crucile Eroilor Armatei Române de la Valea Uzului

Cu Lumină, de Veghe la Crucile Eroilor Armatei Române.  Așa a fost la Valea Uzului pe data de  25 octombrie 2019, de Ziua Armatei.

Grupul oamenilor cu torțe s-a poziționat la 100 de metri distanță față de intrarea în Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului; cu puțin timp înainte de începerea manifestărilor s-a deplasat cântând ,,Cu noi este Dumnezeu” spre Cimitir, asezându-se în partea stângă a lui, cu fața spre Monumentul si Crucile Eroilor Români. După intonarea Imnului si săvârșirea Parastasului, în timp ce se bătea toaca de tânarul Cheptea din Făgăraș, s-a trecut la citirea numelor a 149 de Eroi ai Armatei Române căzuți în luptele de la Valea Uzului, pomenindu-se deasemenea si Eroii necunoscuți, inclusiv Eroul descoperit recent de Vasile Boboc.

După aceste momente desfășurate într-o ordine si solemnitate desăvârșită, respectându-se astfel duhul acestei sărbători, Ziua Armatei Române, au urmat discursurile  primarului orașului Dărmănești, Constantin Toma, Părintelui Amfilohie, a lui Dan Ciprian Grajdeanu, liderul Frăției Ortodoxe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe și a lui Mihai Tîrnoveanu care a transmis mesajul comun al Asociatiei Calea Neamului (organizatoarea manifestărilor) si Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș  precum si mesajul ASTRA  Carei, semnat de Daniela Ciută.

După depunerea coroanelor de flori la Monument, a avut loc programul de cântece patriotice susținut de copiii Frăției Ortodoxe, care a inclus si citirea unui frumos eseu despre Eroii Neamului scris si redat  de eleva premiantă Ana Grăjdeanu din Ploiesti, care a încântat întreaga asistență. Dumnezeu să le dea sănătate si fericire acestor tineri minunați si părinților lor.
La final s-a desfășurat retragerea cu Torțe, grupul respectiv ajungand în marș spre locul de pornire, pozitionandu-se mai apoi în fața Cimitirului International al Eroilor Valea Uzului, „dând onorul” sutelor de români veniți din întreaga țară.
Fericirea acestor oameni m-a emoționat cel mai mult… fericirea îndeplinirii unei misiuni într-un loc în care încă se dă o Luptă, fericirea exercitării Libertății de a fi Român.
Cu Dumnezeu înainte, dragi prieteni! transmite  Mihai Tîrnoveanu de la Calea Neamului.

 

comentarii

de Pui la 28 octombrie 2019 - 21:24

Cu cît acești oameni adusi de imperiul Habsburgic să păzească granițele și a cărui contract a expirat la 1 Decembrie 1918 se agață de trecut cu atît românii strîng și mai tare rîndurile Ei nu fac decît sa arate întregii Europe cît de înapoiați ia ținut UDMR și propaganda șovină și iredentistă care e unica in Europa.Ca sa ceri revizuirea frontierelor este vecină cu nebunia.Asta înseamnă că Ungaria militează pentru al treilea război mondial.In vreme de pace niciodată în istorie nu sau revizuit granite stabilite în urma altui război mondial.Ma întreb ce au oamenii ăștia în cap.Poate cred că ceilalți vor sta cu mâinile în sin.

Lasati un comentariu