Le este Frică!

• publicat la: 15 noiembrie 2019
Le este Frică!

Nu țin minte să îmi fi fost vreodată frică. Să nu spun ceea ce gândesc sau să fac mereu schimbări  de orientare. Am preferat  libertatea în locul fricii. Am considerat că suntem datori și cetății nu numai Eului. Poate de asta m-am apucat de scris și investigat  abuzurile și nedreptățile de care avem parte cu duiumul. Niciodată nu m-a interesat ce vor spune cei din jurul meu în urma dezvăluirilor bine documentate.  Decât lașă, mai bine sinceră.

Frica de adevăr i-a cuprins pe toți cei vizați de dezvăluirile Buletin de Carei după ce au constatat că procesele intentate  nu și-au  atins scopul de a mă intimida! Ce altceva poate determina niște bărbați să raporteze informații bine documentate despre Carei, despre viața cetății?  Frica de a nu  se afla ce se petrece la Carei în spatele imaginii de oraș frumos. Până și o comemorare  pașnică a eroilor pașoptiști la Carei a declanșat o frică uriașă în rândurile celor care  nu iubesc nici neamul românesc dar mai ales nu iubesc adevărul și realitatea  de zi cu zi din Carei. Era în data de 16 martie 2019 când 100 de postări ale Buletin de Carei au fost raportate la Facebook ca fiind te miri ce periculoase sau spam. Era vorba de comunicate oficiale și de fotografii cu omagierea eroilor revoluției pașoptiste care au busturi la Carei.

http://www.buletindecarei.ro/2019/03/facebook-a-repostat-toate-articolele-buletin-de-carei-fiasco-pentru-maimutele-raportoare.html

http://www.buletindecarei.ro/2019/03/la-carei-a-fost-cinstita-memoria-revolutionarilor-pasoptisti.html

http://www.buletindecarei.ro/2019/03/atac-impotriva-buletin-de-carei-dupa-prezentarea-actiunii-de-comemorare-a-revolutionarilor-avram-iancu-si-simion-barnutiu.html

De atunci continuă  războiul informațional. Frica  a declanșat  acest război informațional.  Lipsa oricărui argument pentru a combate informația reală  dă dimensiuni sporite fricii. Administratorii de grupuri de știri din județ ne spun că postările Buletin de Carei sunt raportate  masiv deși ele conțin informații reale, susținute cu fotografii și documente oficiale.  Paginile mele și  Buletin de Carei sunt raportate la fel de masiv.

 

 

Frica și disperarea  ating cote alarmante la băieții raportori din moment ce nu mai au discernământ și raportează până și opere de artă sau   afirmația…,,Am votat,,.

Niște informații obișnuite pentru careieni sunt considerate a fi foarte periculoase când vine vorba de a se distribui în județ sau în  țară. Teama de a nu se afla ce se petrece la Carei a devenit  atavică. Mai rămâne să ne lege pe cei care  deranjăm interesele  grupurilor hulpave, pe cei cu spirit civic   sau care ne iubim țara și neamul.

Biologic, atunci când ne este frică, simturile transmit semnale către talamus, un fel de centrală de distributie a influxurilor nervoase. Confruntat cu mesaje care indica pericolul, talamusul lansează semnalele către una dintre cele mai primitive părti ale creierului nostru – rinencefalul – care declanșează reacțiile fiziologice ale fricii înainte ca gândirea conștientă si cortexul să aibă timp să intervină.

Așa se explică probabil și reacțiile necontrolate ale celor care cred că raportând masiv paginile de pe Facebook care conțin informații despre Carei vor putea ascunde crunta realitate, cea în care apare în toată hidoșenia ei atitudinea discriminatorie a unei administrații prăfuite și ancorate încă în evul mediu. La toate acestea se adaugă și administratorii câtorva grupuri care nu permit Buletin de Carei să informeze careienii cu acte oficiale despre cum decurg treburile în administrația dictatorială careiană. De parcă refuzul lor de a nu permite informațiilor să ajungă la careieni ar schimba ceva în adminsitrația dictatorială pe care se pare că o protejează.

Mulțumesc  pe această cale românilor liberi, celor care nu se tem de amenințări și promovează informațiile reale despre municipiul Carei. Numai gânduri bune de la Carei.

Daniela Ciută

 

comentarii

de Maria la 16 noiembrie 2019 - 22:40

Este revoltator ca niste primitivi lasi isi fac de cap punand piedici presei libere,cu atat mai mult cu cat libertatea cuvantului este garantata prin lege.Cu niste raportari false adevarul nu poate fi oprit si ascuns.El iese,oricum,la iveala si principiile nu pot fi anihilate prin incercarea de a le ascunde cu acest gen de raportari.Tot ce reusesc sa dovedeasca dusmanii publicatiei este o prostie si un primitivism fara margini.

Lasati un comentariu