Nici UDMR Carei și nici primarul nu mai îndeamnă careienii să iasă la vot. Comunicatul FDG Satu Mare

• publicat la: 22 noiembrie 2019
Nici UDMR Carei și nici primarul nu mai îndeamnă careienii să iasă la vot. Comunicatul FDG Satu Mare

Astăzi este ultima zi de campanie electorală. Duminică, 24 noiembrie 2019 va avea loc al doile tur de scrutin pentru alegerea președintelui României pe următorii 5 ani. La Carei candidatul UDMR a obținut 3072 de voturi față de următorul clasat, Klaus Iohannis cu 2058.

Nici pe pagina UDMR Carei și nici pe cea a președintelui Eugen Kovacs nu se face referire la opțiunea de vot pentru al doilea tur de scrutin.

Primarul Kovacs nu a mai bătut la ușile careienilor și nici nu a mai îndemnat careienii să iasă la vot așa cum a procedat înainte de 10 noiembrie 2019 inclusiv pe pagina Primăriei Carei. Liniște desăvârșită. Vom afla duminică seara către cine au mers cele peste 3 mii de voturi având în vedere că  primarul Kovacs este recunoscut pentru afinitatea sa pentru PSD iar acum va trebui  să aleagă în turul 2 între indicațiile șefului său, Kelemen Hunor și statornicele sale prietenii….

.

Doar ca nu toți votanții UDMR sunt de acord cu cele declarate de președintele lor…

La fel și în cazul UDMR Sălaj….

Nici FDG Carei nu a ieșit cu un mesaj pentru electoratul său mai ales că a avut 4 consilieri locali pe listele de la UDMR Carei.

Doar fostul consilier fără studii al primarului Kovacs a postat pe pagina lui un comunicat în limba maghiară de la FDG Satu Mare prin care electoratul este îndemnat să voteze Klaus Iohannis.

Campania electorală pentru cel de-al doilea tur de scrutin a fost mai  anemică la Carei  decât cea pentru alegerile din data de 10 noiembrie.

Peste 18 milioane de cetățeni cu drept de vot sunt  așteptați duminică la urne. Aceștia vor trebui să aleagă între  Klaus Iohannis, actualul președinte al țării, care este susținut de PNL, şi Viorica Dăncilă, fost premier și candidat al PSD.

La data de 10 noiembrie 2019 Klaus Iohannis a obţinut 37,82% din voturi, iar Viorica Dăncilă – 22,26% conform rezultatelor oficiale ale BEC.

Potrivit legii, turul 2 de scrutin de alegeri prezidențiale 2019 din 24 noiembrie are loc în aceleași secții de votare și circumscripții electorale și pe baza acelorași liste de alegători de la primul tur.

La Carei sunt așteptați la urme peste 20.000 de votanți. La primul tur de scrutin  Klaus Iohannis a obținut 2058 de voturi iar Viorica Dăncilă 1.016 din cei 7748 de votanți.

,,Luptăm pentru fiecare român,, este sloganul de campanie al candidatului PSD dar la Carei președintele  filialei PSD l-a preferat  pe cel al candidatului PNL, acesta declarând  la ieșirea de la urne că a votat cu încredere pentru ,,o Românie normală,, .

Duminică, 10 noiembrie 2019, șvabii din zona Carei au votat masiv candidatul UDMR, Kelemen Hunor.

http://www.buletindecarei.ro/2019/11/svabii-din-zona-carei-au-votat-masiv-candidatul-udmr.html

 

Buletin de Carei

 

comentarii

de ocsi la 23 noiembrie 2019 - 08:46

no cum sa nu merge jeno cu veorika daca dat la el atatia bani si merge cu veorika si jozsi ca la caminu de oregember deja au spus pe cine sa pune stampila

de hopa mitica la 23 noiembrie 2019 - 19:23

Scroafa securista , mi-ai sters comentariul ! Mai ai tupeul ordinar sa scrii despre linjas mediatic ? Nu-ti convin alte pareri decat ale tale ? Nu se numeste asta discriminare ? NU ESTI O SCROAFA SOVINA ORDINARA ??? Eu cred ca DA !!! SA-TI FIE RUSINE !!! IDEM OLTEANULUI DOBITOC !!!

de albert la 23 noiembrie 2019 - 22:00

rusine pentru sesul care asa scrie si este platit de primarie.mamica lui a chinuit degeaba cu el.se vede ca nu de la carei este.

de Mircea la 23 noiembrie 2019 - 22:01

Deci iudemereul careian merge cu veorica. De aici marea suparare?

de gyuri la 24 noiembrie 2019 - 10:39

gata votul la batrini ioujika? bine ai speriat pe ei pe cine sa stapileze

Lasati un comentariu