Poliția informează….

• publicat la: 21 noiembrie 2019
Poliția informează….

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat la data de 20 noiembrie a.c., activități de menținere a unui climat de siguranță rutieră, fiind prezenți pe principalele artere rutiere din județ, ocazie cu care au aplicat peste 110 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 25 000 de lei.

Astfel, la data de 20 noiembrie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, au efectuat activități de supraveghere, fluidizare și control al traficului rutier pe raza județului, ocazie cu care aplicat peste 110 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 25 000 de lei.

De asemenea, polițiștii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 23 de conducători auto, 19 dintre permise au fost reținute conducătorilor auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor aflați în traversarea drumului public prin loc marcat și semnalizat corespunzător. 

 

Acțiune silvică

 Polițiștii Secției Poliție Rurală Valea Vinului au depistat în flagrant delict, la data de 20 noiembrie a.c., doi tineri de 20, respectiv 22 de ani, în timp ce tăiau arbori fără drept, din pădurea localității Măriuș.  

Ieri, polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Valea Vinului au acționat pe linie silvică pe raza comunelor Valea Vinului și Crucișor, ocazie cu care au depistat în flagrant delict, doi tineri, de 20 de ani, respectiv 22 de ani, ambii din comuna Ardusat, județ Maramureș, în timp ce au tăiat 9 arbori de esență carpen din pădurea localității Măriuș, pe care apoi i-au încărcat într-un autoturism.

Polițiștii au dispus ridicarea în vederea confiscării a aproximativ 1 mc de material lemnos de esență carpen și a unui motofierăstrău, utilizat la tăierea lemnului.

De asemenea s-a procedat la identificarea și măsurarea tuturor cioatelor găsite la fața locului, în funcție de care se va stabili valoarea prejudiciului cauzat. În cauză s-a întocmit dosar penal.  

Infracțiune rutieră constatată de polițiști

Un bărbat, de 41 de ani, a provocat un accident rutier cu pagube materiale, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

La data de 20 noiembrie a.c., în jurul orelor 20.00, polițiștii Biroului Rutier au fost sesizați despre producerea unui eveniment rutier în municipiul Satu Mare.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat, de 41 de ani, din localitatea Cărășeu, aflând-se la volanul unui autoturism, pe strada Piața Romană, din municipiul Satu Mare a efectuat un viraj la stânga spre strada Vasile Lucaciu și a pierdut controlul asupra direcției de mers, carosabilul fiind umed, intrând în coliziune cu un stâlp al rețelei de iluminat public stradal.

În urma impactului au rezultat pagube materiale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o concentrație alcoolică de 1,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.   

Acțiune a polițiștilor cu R.A.R. Satu Mare

 

 3 certificate de înmatriculare au fost ridicate de polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Petrești la data de 20 noiembrie a.c.

La data de 20 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Petrești, au desfășurat activități pentru depistarea autovehiculelor care prezintă defecțiuni, în localitatea Pișcolt, împreună cu specialiștii din cadrul R.A.R. Satu Mare, ocazie cu care au aplicat 15 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2 610 lei și au ridicat 3 certificate de înmatriculare pentru noxe emise peste limita legală admisă.

 

Lasati un comentariu