Au apărut primele nuielușe de Moș Nicolae la Carei

• publicat la: 4 decembrie 2019
Au apărut primele nuielușe de Moș Nicolae la Carei

Au apărut nuielușele tradiționale de Moș Nicolae. Cei doi artizani care le comercializează se pot găsi lângă farmacia din sensul giratoriu din Piața Avram Iancu. Atenție pe unde călcați când vă apropiați de loxcul de vânzare. Trotuarele sunt în stare precară și vă puteți accidenta.

Sfântul Nicolae, sărbătorit pe 6 decembrie, supranumit “Făcătorul de minuni”, ocrotitorul celor săraci, este unul dintre cei mai populari sfinţi ai creştinătăţii, numele lui fiind legat de dărnicie şi compasiune, dar şi de cadourile sau “nuieluşa” pe care le pune în ghetuţele copiilor în ajun.  Arhiepiscopul din Mira, cinstit de toată creştinătatea, Sfântul Nicolae apare ca o figură proeminentă, fiind ocrotitorul marinarilor, pescarilor, farmaciştilor, parfumierilor, dogarilor, copiilor, fetelor care urmează să se căsătorească, şcolarilor, avocaţilor şi al celor care suferă nedreptăţit la judecată. A fost un om de o foarte mare cultură teologică, o autoritate în domeniu şi un om cu un profil moral model. Din acest motiv, adesea este pus alături de apostoli.

Datorită minunilor pe care le-a făcut, Sfântul Nicolae este considerat ocrotitorul copiilor, în special al celor săraci.

Moş Nicolae soseste în seara de 5 decembrie cu daruri pentru copii  şi pentru cei care au fost cuminţi dar mai ales la cei care au  fost atenţi cu  semenii lor în suferinţă.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu