Colinde maghiare, șvăbești și latine la Festivalul coral Magia Crăciunului

• publicat la: 11 decembrie 2019
Colinde maghiare, șvăbești și latine la Festivalul coral Magia Crăciunului

Miercuri, 11 decembrie 2019, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din municipiul Carei a avut loc cea de-a doua seară din cadrul Festivalului coral Magia Crăciunului, eveniment care a reunit 13 coruri din municipiul Carei și împrejurimi.

În fața unui public numeros, au răsunat cele mai frumoase colinde maghiare, șvăbești și latine, interpretate cu mare măiestrie de membrii corurilor participante.

Au evoluat pe rând: Corul Károli Gáspár al Bisericii Reformate Carei, dirijor Nagy Norbert; Corul Bisericii Fatima din Carei, dirijor Juhász Miklós Gyula; Corul Mátyas József din Urziceni, dirijor Ludescher Annamária, acompaniat la pian de Ludescher Hildegard; Corul Gyertyaláng din Foieni, dirijor Szilágy Gábor; Corul Páter Szabó Dömjén din Căpleni, dirijor Baumgártner Márk; Corul bărbătesc Schwäbischer Männerchor, dirijor Johann Vezér și Corul Pro Ecclesia al Bisericii Reformate Carei, dirijor Lőrincz Szilveszter.

Într-o atmosferă de sărbătoare, spectatorii au răsplătit cu aplauze evoluțiile fiecărui cor în parte, cântând alături de artiști colindele și cântecele preferate.

Concertul, care a durat două ore, s-a încheiat cu o surpriză pregătită la fața locului de trei dintre coruri:

Corul Mátyas József din Urziceni, Corul Gyertyaláng din Foieni și Corul Páter Szabó Dömjén din Căpleni. Membrii celor trei coruri, aproximativ 80 de persoane au cântat împreună cântecul „Örvendj világ” (Joy to the world – Bucurie în lume), cunoscuta creație a compozitorului Georg Friedrich Händel.

Astfel, timp de două zile în eleganta sală a castelului din Carei, în fața a peste 400 persoane au evoulat 13 coruri din municipiul Carei și împrejurimi, coruri românești, maghiare și șvăbești, care au adus bucurie și emoție în sufletele celor prezenți, în această minunată perioadă care precede Sărbătoarea Nașterii Domnului.

Organizatorii evenimentului au fost Direcția de Cultură Carei și Centrul de promovare a turismului cultural Gróf Károlyi Carei.

comentarii

de Pui la 12 decembrie 2019 - 11:30

Cîtă bogăție culturală avem în Carei și în jur.Asa trebuie sa ne batem în cultura și educație și atunci șovinismele vor dispărea.Aceasta este calea pe care trebuie șo arătăm noilor generații modelul franco-german. Așa trebuie crescuți pentru că ce a fost să nu se mai întâmple nicodata.Nu ne putem sacrifica viața copiilor și nepoților nostrii pentru niste himere care bîntuie în capul nostru.

Lasati un comentariu