La ședința ATOP de la Carei au fost anunțate 15 spargeri la locuințe din Moftin. Hoții sunt de negăsit

• publicat la: 12 decembrie 2019
La ședința ATOP de la Carei au fost anunțate 15 spargeri la locuințe din Moftin. Hoții sunt de negăsit

Astăzi a avut loc la sediul Primăriei Carei ședința ATOP la care au participat primari și șefi de post din zona Carei.

Una din temele abordate a fost modul de punere în aplicare a prevederilor Legii nr.333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, cu modificările ulterioare și a H.G. 301/2012 cuprinzând ”Normele tehnice de aplicare” a acestei legi.

Au fost prezenți col.Popa Ovidiu Adrian, Inspector şef la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Satu Mare, presedintele ATOP, membrii Gheorghe Ciocan, Pinter Iosif  și Buzgău Oliviu.

Dezbaterile s-au axat cu precădere pe necesitarea reabilitării sediilor în care își desfășoară activitatea Poliția. Comandantul Poliției Carei, subcomisarul Ioan Copil- Lăpuște, a specificat că se primește un ajutor lunar de  200 l combustibil din partea Primăriei Carei, s-a acordat sprijin pentru zugrăvirea interioară iar pentru refacerea acoperișului s-au alocat  în octombrie sume de bani. Primarul Kovacs Eugen-Jeno a anunțat că va aloca bani din bugetul local în vederea finanțării studiului de fezabilitate privind reabilitarea acoperișului sediului Poliției Municipale Carei. A fost menționat și faptul că se vor depune proiecte eruropene pentru îmbunătățirea siguranței circulației, pentru montare de camere de supraveghere suplimentare în municipiul, cele montate acum 6 ani fiind perimate, uzate moral.

Au lipsit primarii din Andrid, Cămin, Sanislău, Ciumești. Primarul din Căpleni a menționat că este binevenită ordonanța care acordă posibilitatea primăriilor de a susține efectiv reabilitările sediilor posturilor de Poliție rurale pentru că până acum se sancționa acest demers, dovadă fiind ultimul audit al Curții de Conturi de la Căpleni care i-a imputat  lucrările efectuate pentru întreținere sediu Poliție Căpleni.

Reprezentantul Primăriei Moftin a  cerut sprijin pentru furturile care nu se mai pot stopa în Moftinul Mare. Până acum sunt 15 și încă nu au fost prinși autorii. Zona favortă a hoților este cea unde predomină case nelocuite, proprietarii fiind plecați la muncă în străinătate. Atât Inspectorul șef de la Jandarmerie cât și comandantul Poliției Carei au promis sprijin cu patrule în zonă.

Au avut intervenții și consilierii județeni aflați la ședință precum și șefii de post din zona rurală Carei.

Nu a participat nimeni din cadrul Compartimentului de comunicare și informare din Primăria Carei  și nici din partea presei susținute de Primărie ci doar consilierul personal al primarului.

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu