Poliția de Frontieră intervine la Berveni și Urziceni

• publicat la: 23 decembrie 2019
Poliția de Frontieră intervine la Berveni și Urziceni

Poliţiştii de frontieră din cadrul STPF Satu Mare, în cooperare cu lucrătorii Sectorului PF Berveni, au depistat trei cetăţeni irakieni care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În data de 22.12.2019, în jurul orei 06.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare, în cooperare cu lucrători din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berveni au desfășurat o acțiune pe linia combaterii migraţiei ilegale. Astfel, au depistat, în localitatea Oar, la aproximativ 500 metri de linia de frontieră, trei persoane care se deplasau pe jos, spre frontiera cu Ungaria.

Întrucât acestea nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, au fost conduse la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele respective sunt cetăţeni din Irak: un bărbat în vârstă de 40 de ani, o femeie în vârstă de 36 de ani și fiul acesteia, în vârstă de 9 ani. Bărbatul este solicitant de azil în ţara noastră. Irakienii au declarat că intenţionau să ajungă în Austria, pentru a găsi un loc de muncă.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizarea cercetărilor urmând a se dispune măsurile legale care se impun. Irakianul a fost îndrumat spre Centrul de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Timișoara, iar femeia și fiul acesteia au fost preluați de către lucrătorii Biroului pentru Imigrari al județului Satu Mare.

Bistrițean căutat de autoritățile române, oprit la Urziceni

Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Urziceni au identificat și predat autorităților competente un cetățean român, căutat de autoritățile din Bistrița pentru săvârşirea  infracțiunii de furt calificat.

Duminică, 22 decembrie, a.c., în jurul orei 15.00, în Punctul de Trecere al Frontierei Urziceni, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru a intra în România, cetăţeanul român P.C.L., în vârstă de 31 de ani, domiciliat în județul Bistrița Năsăud.

La verificări, colegii noștri au constatat că bărbatul este căutat de autoritățile din România, pe numele lui fiind emis un mandat european de arestare și un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis la data de 2 octombrie 2019.

Judecătoria Bistrița Năsăud l-a condamnat la un an de închisoare pentru săvârșirea  infracțiunii de furt calificat.

Drept urmare, acesta a fost predat unui echipaj din cadrul Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Satu Mare în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

 

Lasati un comentariu