Președintele executiv al PSD Satu Mare a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. Martorul careian care a ajuns consilier al primarului Kovacs

• publicat la: 23 decembrie 2019
Președintele executiv al PSD Satu Mare a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. Martorul careian care a ajuns consilier al primarului Kovacs

Preşedintele executiv al PSD Satu Mare, Mircea Govor, a fost condamnat astăzi, 23 decembrie 2019, la doi ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj. În  acelaşi dosar  au fost achitați fostul senator Valer Marian şi patronul firmei de construcţii de drumuri Tehnic Asist, Mirel Vlas.

Mircea Govor a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, cu o perioadă de încercare de patru ani, pentru primul capăt de acuzare din rechizitoriu şi anume  şantajarea unui avocat din baroul Satu Mare. Pentru şantajarea unui primar din judeţ şi al unui director de instituţie a fost achitat.

Pentru infracţiunea  de şantaj descrisă în cuprinsul rechizitoriului instanţa a dispus confiscarea sumei de 124.800 lei și menţinerea  măsurii sechestrului asigurator instituit asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând acestuia.

Sentinţa poate fi atacată în apel, în termenul legal de 10 zile, la Curtea de Apel Oradea.

Ce nu se mai spune acum în materialele de presă este faptul că unul din martorii care a demascat acest șantaj este nimeni altul decât actualul consilier personal al primarului Kovacs și fin al acestuia, Szasz Lorand. Numele său apare în stenogramele publicate la vremea respectivă. Detalii Aici. 

http://www.buletindecarei.ro/2016/01/declaratii-de-la-dna-in-procesul-mircea-govor-opinia-otravita-a-finului-primarului-kovacs.html

Finul și consilierul personal al  primarului Kovacs Eugen, cel care a importat la Carei stilul gazetăresc pestilenţial şi linşajul mediatic în folosul unui grup de interes practicat ani la rând în peisajul mediatic sătmărean, apare cu nume şi prenume în  Referatul întocmit de DNA, prin care procurorii au cerut arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a lui Mircea Govor, vicepreşedintele CJ Satu Mare. Cu alte cuvinte, spicuim din referat….Traficanţi de influenţă: Govor Mircea şi Szasz Lorand (redactor-şef Gazeta de Nord-Vest) , şantaj la un avocat din Baroul Satu Mare, în interesul unei firme; Beneficiar: Mirel Vlas şi firma Tehnic Asist….

Potrivit celor mentionate de adevarul.ro,  arsenalul baronului social-democrat a variat de la trafic de influenţă la şantaj şi ameninţare, cu o capacitate de a avea influenţă, de la nivel de Satu Mare, până pe coridoarele cele mai obscure ale puterii din Bucureşti.

Sume însemnate se scurgeau din primăria mun.Carei către   firma Media Total pentru publicitate.  Finul primarului Kovacs, a semnat cu primăria Carei un contract de prestări servicii, 6777 din 21 mai 2015, pentru ca apoi să îl rezilieze, în 11 septembrie 2015, după semnalările noastre. Aici si aici.

Calomniator de serviciu, un nerealizat pe plan profesional în meseria de economist, are tupeul de a emite opinii şi păreri despre   Buletin de Carei sau despre  persoane integre, angajatori cu plăţile la zi ale taxelor şi impozitelor.

Stilul  inconfundabil al numitului   Szasz Lorand a fost aplicat nu numai în cazul menţionat în referatul DNA. După pierderea calității de director de cotidian județean sătmărean acesta a fost angajat la cabinetul primarului evazionist din Carei, Kovacs Eugen unde  folosea informațiile la care avea acces împotriva celor care deranjau liniștea și bunăstarea baronului local care l-a angajat.

Recent, consilierul și finul primarului evazionist Kovacs  a pierdut și procesul împotriva lui Ilie Ciută și Daniela Ciută prin care urmărea să se îmbogățească din munca altora. A plătit și cheltuielile de judecată fără a menționa ceva despre faptul că nu a reușit că convingă instanța că limba română inventată de el este mai presus de cea oficială.

Mai devreme sau mai târziu adevărul iese la iveală.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu