Sute de colindători la Festivalul de Datini ASTRA Carei 2019. Și ansamblul Flori de Cântec Românesc

• publicat la: 7 decembrie 2019
Sute de colindători la Festivalul de Datini ASTRA Carei 2019. Și ansamblul Flori de Cântec Românesc

Vineri, 6 decembrie 2019, careienii au avut parte de un regal de colinzi din mai multe zone folclorice.  Cea de-a VI-a ediție a Festivalului de Datini și Obiceiuri de Crăciun ASTRA Carei 2019 a adunat laolaltă peste 220 de colindători.

Gazdele care au primit colindătorii din acest an au fost Simona Crișan, Medea Pașca, Mirela Horgoș, Mara Țineghe și Ciprian Tempe. Moderatorul evenimentului a fost Daniela Ciută, președintele ASTRA Despărțământul  ,,Aurel Coza,,  Carei.

Au onorat cu prezența renumiții interpreți de la ansamblul Flori de cântec românesc, Rafila Bărbos, Maria Tripon, Malvina Madar Iederan, Radu Pop, Onișor Pop, Nicu Pop și Vasile Pop.

Rând pe rând au colindat Grupul de colindători din Soconzel, Ansamblul Cetatea Ardudului, ASTRA Șomcuta Mare, Asociația Urmașii lui Lucaciu din Lucăceni, Grupul Moț Trup și Suflet din Scărișoara Nouă, Școala Gimnazială Păulești, Grupul de Colindători din Cehal, talentata Aida Negrea, Grupul de moți din Marna Nouă, Școala Vasile Lucaciu din Lucăceni, Școala Gimnazială ,,Gheorghe Bulgăr,, din Sanislău, Corul de copii al Parohiei greco-catolice din Moftin, Colindătorii din Satu Mare și nu în ultimul rând formația careiană Audio, interpret Ciprian Tempe.

Fiecare colindător a primit un pachet tradițional iar fiecare grup a primit câte un colac legat cu tricolor și cetină de brad.

Nașterea Mântuitorului a fost vestită și la Carei după  datina străbună. La Festival a fost prezent și tânărul Florin Mateș pentru care s-au adunat donații pentru procurarea unei proteze la mâna dreaptă.

GALERIE FOTO

Lasati un comentariu