Vernisaj de expoziție de arte vizuale în ajun de Ziua Națională a României

• publicat la: 1 decembrie 2019
Vernisaj de expoziție de arte vizuale în ajun de Ziua Națională a României

Sâmbătă, 30 noiembrie 2019, de la ora 12.30, în sala de expoziții de la parterul Castelului Károlyi din municipiul Carei a avut loc vernisajul expoziției de arte vizuale a artiștilor din cadrul Asociației „Provinciart”. În locul spectacolului omagial dedicat Zilei Naționale și susținut de asociațiile locale, primăria a preferat un eveniment care putea avea loc în oricare altă zi. Până și în județele Covasna și Harghita au avut loc mai multe evenimente dedicate Zilei Naționale decât la Carei.

Comunicatul oficial despre eveniment specifică prezența primarului în loc de cetățeanul Kovacs din  moment ce acesta refuză eșarfa specifică unui primar.

Evenimentul a fost deschis și moderat de Bogdan Georgescu, directorul Direcției de Cultură Carei, după care au mai luat cuvântul Eugen Kovács, primarul municipiului Carei, Sróth Ödön, președinte al Asociației Culturale „Kaffka Margit”, artistul invitat, Kovács Emil Lajos și artista Dorothea Fleiss.

 Au expus atât o parte din membri, respectiv Fastus József, Lendvay Zoltán, Virginia Pișcoran, cât și invitați ai acestora: Kovács Emil Lajos.

 Lendvay Zoltán a adus în fața publicului lucrări în ulei și acril care surprind peisaje dar și portrete, Fastus József, adept al impresionismului, ne-a prezentat atât creații cu natură statică reprezentând mere și pere pictate realist, cât și nuduri, Virginia Pișcoran a adus în prim plan lucrări cu tehnică diversă, proprie, folosind textura naturală, combinația de texturi și culori potolite, având la bază o tematică ce duce spre tradițional. Artistul invitat, sătmăreanul Kovács Emil Lajos a expus la Carei lucrări inspirate din natură, care transmit ceva publicului, preponderent peisaje. Artistul subliniează faptul că lucrările sale se încadrează nu neapărat în stilul școlii băimărene ci că el este un artist care creează mai degrabă în modul de viață al școlii băimărene.

 Momentul muzical a fost prezentat de ACOUSTIC STATION, în formula Bogdan Georgescu, Marius Georgescu și Szűcs József. Aceștia au interepretat instrumental două melodii din repertoriul internațional.

 Expoziția cuprinde 65 de lucrări și este deschisă publicului până la data de 17 ianuarie 2020.

 Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Direcției de Cultură și Sport a Municipiului Carei și Fundației Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”.

Buletin de Carei

http://www.buletindecarei.ro/2016/11/programul-activitatilor-organizate-de-ziua-nationala-a-romaniei-la-carei.html

http://www.buletindecarei.ro/2015/11/spectacol-dedicat-zilei-romaniei-la-carei-fara-drapelul-romaniei.html

http://www.buletindecarei.ro/2017/11/momentul-patriotic-de-la-carei-a-fost-anulat-cenaclul-afirmarea-din-satu-mare-renunta-din-motive-de-sanatate.html

http://www.buletindecarei.ro/2014/11/spectacol-de-ziua-romaniei-la-carei.html

Lasati un comentariu