Contrabandă cu țigări, accident de circulație, infracțiuni rutiere…

• publicat la: 27 ianuarie 2020
Contrabandă cu țigări, accident de circulație, infracțiuni rutiere…

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat în perioada 23 – 27 ianuarie a.c., activități de menținere a unui climat de siguranță rutieră, fiind prezenți pe principalele artere rutiere din județ, ocazie cu care au aplicat peste 370 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 98 000 de lei se arată în comunicatul remis redacției Buletin de Carei.

Astfel, în acest sfârșit de săptămână prelungit, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, au fost prezenți pe arterele rutiere din județ pentru supravegherea, fluidizarea, controlul traficului rutier și pentru prevenirea evenimentelor rutiere, ocazie cu care aplicat peste 370 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 98 000 de lei.

De asemenea, polițiștii rutieri au reținut pentru nerespectarea regulilor rutiere privind, viteza, depășirea, alcoolul sau neacordarea de prioritate, 30 de permise de conducere.  

Țigarete de contrabandă confiscate de polițiști

 

Polițiștii Secției Poliție Rurală Satu Mare au ridicat în vederea confiscării la data de 25 ianuarie a.c., 90 000 de fire de țigări de proveniență Ucraina.

Sâmbătă, 25 ianuarie a.c., în jurul orei 22.00, polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Satu Mare, au oprit pentru control, pe DN 1C E58, în localitatea Apa, un autoturism condus de un tânăr, de 21 de ani, din oraș Seini.

Trecând la verificarea autoturismului, polițiștii au descoperit în habitaclul acestuia 90 000 de fire țigarete de proveniență Ucraina, care au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză cercetările continuă în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul comiterii infracțiunii de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acestora.  

Mandat de executare a pedepsei închisorii pus în aplicare de poliţişti

 În timpul unei activităţi specifice organizate la data de 23 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale în colaborare cu polițiștii Secției Poliție Rurală Negrești Oaș au identificat un bărbat, din comuna Certeze,  urmărit pentru executarea unei pedepse privative de libertate.

Astfel, a fost identificat un bărbat, de 62 de ani, din comuna Certeze, pe numele căruia Tribunalul Satu Mare a emis un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate. Acesta are de executat o pedeapsă de 2 ani și 4 luni detenţie pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.

Cel în cauză îşi va executa pedeapsa în penitenciar. 

 

Infracțiuni rutiere constatate în flagrant de polițiști

 La data de 25 ianuarie a.c., în jurul orei 15.20, polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Valea Vinului au identificat în localitatea Borlești, un bărbat de 44 de ani, din municipiul Satu Mare, care aflându-se la volanul unui autoturism a provocat un eveniment rutier cu pagube materiale și se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație alcoolică de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus de polițiști la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

Ieri, 26 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Satu Mare, au depistat în trafic, în localitatea Potău, un cetățean maghiar, de 40 de ani, care se afla la volanul unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație alcoolică de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus de polițiști la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

În ambele cauze cercetările continuă în cadrul dosarelor penale întocmite. 

 

Accident de circulație cercetat de polițiști

Polițiștii Serviciului Rutier au fost sesizați sâmbătă, 25 ianuarie a.c., în jurul orei 17.40, despre faptul că pe DJ 109M, în localitatea Valea Seacă, a avut loc un accident rutier.

În urma primelor cercetări efectuate, polițiștii au stabilit faptul că o tânără, de 21 de ani, din localitatea Bocicău, aflându-se la volanul unui autoturism a acroșat un bărbat, de 71 de ani, din localitatea Valea Seacă, care se afla căzut pe carosabil, pe sensul acesteia de mers și un bărbat, de 36 de ani, din localitatea Tarna Mare, care s-a oprit, să îi acorde ajutor victimei.

În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală gravă a bărbatului, de 71 de ani, care a fost transportat la Spitalul Județean Satu Mare pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ.

În cauză cercetările continuă în cadrul dosarului penal întocmit în acest sens.

 

Lasati un comentariu