Poliția informează…infracțiuni rutiere, accidente, acțiune amplă la Tășnad

• publicat la: 16 ianuarie 2020
Poliția informează…infracțiuni rutiere, accidente, acțiune amplă la Tășnad

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat la data de 15 ianuarie a.c., activități de menținere a unui climat de siguranță rutieră, fiind prezenți pe principalele artere rutiere din județ, ocazie cu care au aplicat peste 170 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 30 000 de lei.

Astfel, ieri, 15 ianuarie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, au efectuat activități de supraveghere, fluidizare și control al traficului rutier pe raza județului, ocazie cu care aplicat peste 170 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 30 000 de lei.

De asemenea, polițiștii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 19 conducători auto.

Dintre permisele reținute, polițiștii au depistat 7 conducători auto cu vârste cuprinse între 43 și 70 de ani, care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea drumului public pe trecerea de pietoni marcată și semnalizată corespunzător, pe raza municipiului Satu Mare.

 

Acțiune cu efective mărite

 Polițiștii din cadrul Poliției oraș Tășnad au organizat la data de 15 ianuarie a.c., o acțiune în sistem integrat cu sprijinul mai multor structuri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, pe raza orașului Tășnad și satelor aparținătoare, în vederea prevenirii faptelor antisociale.  

La data de 15 ianuarie a.c., în intervalul orar 06.00 – 12.00, polițiștii Poliției oraș Tășnad au organizat pe raza de competență, o acţiune preventiv-reactivă în cooperare cu polițiști din cadrul Serviciul de Investigații Criminale Satu Mare, Serviciul Rutier Satu Mare, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și jandarmi.

Astfel, cei 32 de poliţişti și 6 jandarmi, care au participat la acțiune au legitimat peste 340 de persoane, au controlat peste 80 de autoturisme și au condus la sediul poliției pentru identificare 12 persoane.

Totodată, au aplicat 93 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 29 000 de lei, și au ridicat în vederea confiscării bunuri în valoare de peste 250 de lei.

De asemenea, în cadrul acțiunii organizate polițiștii rutieri din cadrul Poliției oraș Tășnad au fost depistat și identificat în trafic, un bărbat, de 49 de ani, din aceeași localitate, în timp ce se afla la volanul unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice.

Fiind testat cu aparatul alcooltest, a rezultat că cel în cauză avea o îmbibație alcoolică de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate probe de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal.

Iar activitățile desfășurate de polițiștii de investigații criminale au dus la identificarea persoanei care la data de 14 ianuarie a.c., ar fi sustras o bicicletă din imobilul unei persoane din Tășnad, ca fiind un bărbat, de 38 de ani, din aceeași localitate.

În cauză cercetările continuă în cadrul dosarului penal întocmit, prejudiciul fiind recuperat în totalitate. 

 

Infracțiuni rutiere

Ieri, 15 ianuarie a.c., în jurul orei 17.10, polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Petrești, au identificat în trafic, în localitatea Tiream, un bărbat, de 35 de ani, din aceeași localitate, care se afla la volanul unui autoturism.

Verificările efectuate de polițiști au dus la concluzia că persoana de la volan nu posedă permis de conducere.

În cauză cercetările continuă în cadrul dosarului penal întocmit. 

 

Accident rutier cercetat de polițiști

 

La data de 15 ianuarie a.c., în jurul orei 07.30, polițiștii rutieri sătmăreni au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier în municipiul Satu Mare.

Astfel, în urma primelor cercetări efectuate la fața locului, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat, de 54 de ani, din municipiul Satu Mare, aflându-se la volanul unui autoturism pe strada Lucian Blaga, pe fondul neacordării de prioritate, a accidentat o tânără, de 22 de ani, din comuna Beltiug, care în calitate de pieton a traversat drumul public pe trecerea pentru pietoni marcată și semnalizată corespunzător.

În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a pietonului. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ.

În cauză cercetările continuă în cadrul dosarului penal întocmit în cauză.

Lasati un comentariu