Vasile Lucaciu ignorat de Școala Vasile Lucaciu Carei

• publicat la: 22 ianuarie 2020
Vasile Lucaciu ignorat de Școala Vasile Lucaciu Carei

Conducerea Școlii Gimnaziale  Vasile Lucaciu Carei a uitat de aniversarea a 168 de ani a patronului lor spiritual nu și de ziua culturii maghiare, potrivit paginii Vasile Lucaciu Carei.

După cum se vede și în imaginea de mai sus, chipul celui care a luptat eroic pentru drepturile românilor din Transilvania nu apare pe pagina de prezentare a Școlii Gimnaziale din Carei care îi poartă numele. Doina lui Lucaciu nu a mai răsunat la bustul marelui patriot din fața unității de învățământ.

Acestea sunt postările de pe pagina de prezentare a școlii amintite. După data de 17 ianuarie 2020 următoarea postare  este de astăzi, 22 ianuarie 2020. Ziua de 21 ianuarie, aniversarea celor 168 de ani de la nașterea lui Vasile Lucaciu nu este consemnată.

Marele patriot român  Vasile Lucaciu este ignorat total de Școala Gimnazială Vasile Lucaciu, fostul Liceu Vasile Lucaciu care a dat generații întregi de oameni destoinici și bine pregătiți, multe personalități în domeniile lor de activitate.

Poate pentru că a fost unul dintre cei mai străluciţi artizani ai Unirii, cel care a afirmat …,,,,…în două mii de ani n-a trecut o zi în care să nu se vorbească româneşte în Transilvania!  Niciun român nu s-a născut vreodată rob !” ?

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu