,,Vrem o țară ca afară!,,….Imigranți scandalagii preluați de poliție în stația CFR Carei

• publicat la: 12 ianuarie 2020
,,Vrem o țară ca afară!,,….Imigranți scandalagii preluați de poliție  în stația CFR Carei

Ai grijă ce-ţi doreşti, că s-ar putea să şi primeşti!  spune  un vechi proverb.

Am auzit în ultimii ani de nenumărate ori că ,,vrem o țară ca afară,, și iată că pe zi ce trece dorința majorității pare să se îndeplinească.

Țările de afară la care jinduiesc unii au fost inundate în ultimii ani de valuri de imigranți. Careienii plecați la muncă în străinătate povestesc despre  incidentele la care asistă, povestesc despre faptul că nu își mai pot lăsa singuri copiii la joacă sau pe stradă.

În România au avut loc doar incidente izolate legate de aceste aspecte. Granița de nord-vest este  vizată în ultima perioadă de timp de tot felul de migranți care vor să ajungă în țările vecine în mod  ilegal adică evitând punctele vamale și căutând să traverseze  fâșia de graniță. Comunicatele poliției de frontieră dezvăluie din ce în ce mai multe cazuri de astfel de capturi de imigranți de pe granița de nord-vest.

Unii dintre migrați sunt cazați temporar la Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil ȘOMCUTA MARE – jud. Maramureș. Trei dintre aceștia au decis să iasă din centrul de cazare și să facă deplasări în alte localități. Doar că nu s-au limitat doar la deplasări ci au terorizat călătorii din trenul Timișoara – Baia Mare în care s-au urcat din stația Valea lui Mihai.

“În data de 11.01.2020, în jurul orei 16.45, în zona de responsabilitate a Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea lui Mihai poliţiştii de frontieră aflaţi în misiune pe comunicaţia Valea lui Mihai – Satu Mare au observat în apropierea unui magazin de la intrarea în localitate trei cetăţeni străini care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Colegii mei au efectuat verificări pentru a le stabili identitatea, în urma cărora au constatat că persoanele în cauză sunt cetăţeni libieni în vârstă de 16 şi 17 ani, posesori ai unor documente temporare emise de autorităţile române pentru solicitanţii de azil”, a transmis – pentru ebihoreanul.ro – comisarul-şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea.

Având în vedere că persoanele nu îşi justificau prezenţa în localitate, au fost scoase din zonă şi îndrumate spre centrul regional de cazare, fiind urcate în trenul care avea ca destinaţia Baia Mare. Facem precizarea ca persoanele respective nu necesitau escortă, întrucât acestea beneficiau de regim deschis şi nu aveau limitat dreptul de a se deplasa liber pe teritoriul ţării”, a transmis reprezentanta ITPF Oradea.

Cei trei libieni au agresat călătorii în încercarea de a-i deposeda de anumite lucruri dar la intervenția șefului de tren aceștia au fost preluați de poliția careiană. Călătorii care au avut ghinionul de a se afla în acea cursă povestesc despre scenele  de groază la care au asistat.

comentarii

Raspunsuri

Lasati un comentariu