Invitați din Ungaria la Ziua lui Darwin de la Muzeul Judeţean Satu Mare

• publicat la: 8 februarie 2020
Invitați din Ungaria la Ziua lui Darwin de la  Muzeul Judeţean Satu Mare

Evenimentul constă dintr-o serie de prezentări și experimente spectaculoase din diferitele domenii ale științei, cu scopul de a răspândi cunoștințe și de a populariza gândirea științifică. Evenimentulîncepe la ora 10.00, în Sala de conferințe a Muzeului Județean Satu Mare (B-dul V. Lucaciu nr.21, etajul II) cu prezentări în limba română. Alături de profesori universitari şi cercetători renumiţi, în acest an au posibilitatea de a prezenta și tineri sătmăreni: primele experimente vor fi prezentate și explicate de elevii Colegiului Național Mihai Eminescu:

 Andrei Ardelean: Van der Graaf

Cadar Andrei & Moroșanu Tudor: Mecanica secolului XVII

 

Urmează apoi o prelegere despre problema încălzirii climatice din perspectiva geologiei și paleontologiei, transmisă de profesorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca:

Dr. Lorand Silye: De când și de ce se încălzește clima

La final Silviu Rusti, de la Magic Puppet va prezenta un adevărat spectacol științific, un „science show” în care informațiile științifice se îmbină cu distracția.

Începând cu ora 12.00 în aceeași sală urmează o serie de prezentări în limba maghiară. Hraskó Gábor, biolog, informatician și jurnalist științific va vorbi despre metoda științifică ce ne ajută să decidem dacă o afirmație este reală sau falsă. Profesorul Mizsei János, de la UniversitateaTehnică din Budapesta, va vorbi despre mituri legate de electricitate și înșelătorii legate de acestea. Programul dimineții se va termina cu trupa Tudashow din Ungaria  care va realiza show cu experiențe spectaculoase.

De la ora 19,00 se anunță un program la cafeneaua din piața Libertății pentru cei care nu au avut posibilitatea de a ajunge  la muzeul județean…

Intrarea la eveniment este liberă.

 

 

Lasati un comentariu