Sobor de preoţi la Andrid. Maslul de Obște

• publicat la: 24 februarie 2020
Sobor de preoţi la Andrid. Maslul de Obște

Duminică, 23  februarie 2020, la biserica ortodoxă Sf. Mihail şi Gavriil  din Andrid s-a  săvârșit  Maslul de obște care este, fără îndoială, un lucru benefic, un mijloc de pastorație, o cale de a-i aduce și de a-i ține pe credincioși legați de Biserică și o lucrare de a ieși în întâmpinarea și rezolvarea nevoilor lor spirituale.

La invitatia Părintelui Paroh Malanca Mădălin-Vasile  au răspuns Părintele Staret Spiridon Belei de la Mănăstirea Scărişoara, Preacucernicul Părinte Protopop Socolan Ioan de la Satu Mare, Protopopul  Mocan Florian de la  Carei, Preacucernicul Părinte Gorgan Gabriel de la Satu Mare, Preacucernicul Părinte Blideran Olimpiu din parohia Mujdeni, Preacucernicul Părinte Pop Călin de la parohia Marna Nouă, Preacucernicul Părinte Bibartan Bogdan de la parohia Măriuş si Preacucernicul Părinte Diacon Socolan Virgil de la Oradea.

La Taina Sfântului Maslu au luat parte   toţi credincioşii parohiei dar nu numai. Au venit fii ai satului din împrejurimi. Nu au lipsit oficialităţile comunei în frunte cu primarul comunei Andrid,  Papp Tibor.

Slavă lui Dumnezeu pentru toate, acum la începutul postului!

Amin!

Taina Sfântului Maslu de obște ca celebrare liturgică, săvârșită în Biserică, cu cât mai mulți credincioși prezenți, este benefică și de încurajat.

Săvârșirea  Maslului de obște a  cuprins toată rânduiala acestuia, și anume citirea celor șapte pericope din Apostol și din Evanghelie, cele șapte rugăciuni speciale și formula rostită concomitent cu cele șapte ungeri cu untdelemn sfințit ce se administrează celor aflați în neputințe trupești și sufletești.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu