Careian prins cu țigări de contrabandă la Satu Mare

• publicat la: 11 martie 2020
Careian prins cu țigări de contrabandă la Satu Mare

Piața de desfacere din Carei pentru țigările de contrabandă  a devenit prea mică așa că traficanții au ajuns și la Satu Mare. La Carei, până și elevii de liceu știu  de la cine se pot procura etnobotanice sau țigări de contrabandă. Există unități de învățământ unde barul e la doi pași. Doar cei autorizați a lua măsurile ce se impun par a juca în cu totul alt film.

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat la data de 10 martie a.c., activități de menținere a unui climat de siguranță rutieră, fiind prezenți pe principalele artere rutiere din județ, ocazie cu care au aplicat peste 100 de sancțiuni contravenționale.

Astfel, la data de 10 martie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au efectuat activități de supraveghere, fluidizare și control al traficului rutier pe raza județului, ocazie cu care aplicat peste 100 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 23 000 de lei.

De asemenea, polițiștii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 8 conducători auto și au ridicat 7 certificate de înmatriculare. 

 

Țigări de contrabandă confiscate de polițiști

  Ieri, 10 martie a.c., polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare în colaborare cu polițiștii de ordine publică sătmăreni au oprit pentru control, pe raza municipiului Satu Mare, un autoturism condus de un bărbat, de 51 de ani, din municipiul Carei.

În urma controlului efectuat asupra autovehiculului oprit, polițiștii au găsit în interiorul acestuia 2 780 de fire de țigări de proveniență ucraineană, astfel că acestea au fost ridicate în vederea confiscării iar în cauză s-a întocmit dosar penal. 

 

Infracțiuni rutiere constatate în flagrant delict de polițiști

  Polițiștii negreșteni au depistat în cursul nopți trecute două persoane care conduceau autovehicule fără a poseda permis de conducere, dintre care unul se afla și sub influența băuturilor alcoolice.

Astfel, polițiștii din cadrul Poliției oraș Negrești Oaș au depistat la data de 10 martie a.c., în jurul orei 19.10, în oraș Negrești Oaș, un bărbat, de 48 de ani, din aceeași localitate, care conducea un motociclu fără a poseda permis de conducere.

De asemenea, în cursul nopții trecute, în jurul orei 00.40, polițiștii au identificat în trafic tot în localitatea Negrești Oaș, un tânăr, de 25 de ani, din aceeași localitate, care se afla la volanul unui autoturism fără a poseda permis de conducere și sub influența băuturilor alcoolice.

Fiind testat cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație alcoolică de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge.

În ambele cauze s-au întocmit dosare penale.

Facem precizarea că urmărirea penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Lasati un comentariu