Furt la Carei anunțat de Poliție la o zi după semnalarea lui de finul unui polițist

• publicat la: 19 martie 2020
Furt la Carei anunțat de Poliție la o zi după semnalarea lui de finul unui polițist

Am primit pe adresa redacției Buletin de Carei un comunicat din partea Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare privind activitatea Poliției Municipale Carei din data de 18 martie 2020.

Ceea ce ni se oferă la această oră a apărut ieri seară, acum 19 ore, pe pagina finului unui agent de poliție din cadrul secției Carei.

Cazul nu este unul izolat. La fel a procedat  și consilierul personal al primarului Kovacs în cazul accidentului care a avut loc la Piața agroalimentară când a oferit date concrete  înaintea purtătorului de cuvânt abilitat a trimite informații.

http://www.buletindecarei.ro/2020/03/politia-comunica-pe-surse-detalii-despre-accidentul-din-carei.html

Poliția Municipală Carei mai aparține de Inspectoratul Județean de Poliție Satu Mare sau a devenit o instituție de familie?

Comunicat IJP Satu Mare

La data de 18 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Carei au dispus reținerea pentru 24 de ore a unei femei, de 41 de ani, din municipiul Carei bănuită că în perioada 16 – 18 martie a.c., ar fi sustras mai multe plase cu cumpărătri care se aflau în rastelul cu bagaje ale unor magazine, din municipiul Carei.

În cauză cercetările continuă în cadrul dosarelor penale întocmite sub aspectul comiterii de furt în vederea stabilirii întregii activități infracționale, sub directa supraveghere a Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei.

Facem precizarea că urmărirea penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

La data de 19 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Valea Vinului, au depistat pe raza de competență, în jurul orelor 01.30, un autoturism condus de un sătmărean, de 58 de ani.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest, rezultând valoarea de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate spitalicească unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză cercetările continuă în cadrul dosarului penal întocmit.

Pentru prevenirea furturilor la cumpărături, polițiștii sătmăreni recomandă:

 

ü Evitaţi să aveţi asupra dumneavoastră sume mari de bani în numerar. Utilizarea cardului pentru plata cumpărăturilor este posibilă în majoritatea magazinelor şi reduce riscul de a rămâne fără bani, în cazul pierderii sau sustragerii portofelului.

ü Păstraţi banii în buzunarele interioare ale vestimentaţiei, în borsete sau genţi!

ü Folosirea telefonului/tabletei sau a altor gadgeturi vă pot distrage pe dumneavoastră, dar pot atrage şi atenţia hoţilor.

ü Nu vă lăsaţi bunurile de valoare (borsetă, servietă, haine) în căruciorul pentru cumpărături!

Lasati un comentariu