Mesaj pentru careieni: Protejați-vă cum puteți pentru că nu există interes din partea conducerii orașului

• publicat la: 14 martie 2020
Mesaj pentru careieni: Protejați-vă cum puteți pentru că nu există interes din partea conducerii orașului

Tot mai mulți careieni  sunt revoltați de lipsa de reacție a autorităților locale  în implicarea pentru împiedicarea  răspândirii coronavirusului. Așteptăm în continuare informații oficiale din partea Primăriei Carei despre măsurile ce se iau pentru prevenirea îmbolnăvirilor în condițiile în care suntem un oraș de graniță în care au revenit persoane din Italia și alte țări expuse coronavirusului. Așteptăm comunicate oficiale despre zonele unde se practică dezinfecția sau dacă se practică. Dacă se asigură izolarea celor sosiți din Italia. Careienii așteaptă ca cei din conducerea  orașului să manifeste interes pentru protejarea localnicilor  în această perioadă critică! Vă depășește situația? Sunați un prieten …sau mai mulți dacă e cazul! În alte orașe s-a trecut deja la stropirea străzilor cu dezinfectant după ce  în prealabil s-a asigurat o comunicare constantă cu localnicii.

La Carei este constituit un Comitet Local pentru situații de Urgență, format din 31 de persoane responsabile…primar, viceprimar, directori de scoli si alte instituții precum și de la patru societăți private. Niciunul dintre aceștia nu a considerat necesară întrunirea comitetului deși în țară a fost anunțată deja decretarea Stării de Urgență din data de 16 martie. În condițiile în care mun.Carei este un oraș de graniță, pe aici trec toți cei care intră în țară prin vama Urziceni iar vămile Valea lui Mihai și Petea sunt apropiate ca distanță.

Cei care au navigat în aceste zile pe paginile primăriilor orașelor din județ au remarcat cu siguranță interesul manifestat pentru un minim de protecție asigurat localnicilor. În timp ce paginile primăriilor din județ abundă de materiale informative despre măsuri de protecție și prevenire a infestării cu  coronavirus, pe pagina Primăria Carei găsim doar anunțuri despre anulări de evenimente. Sâmbătă, după ora 10,00 a apărut un anunț din partea Crucii Roșii în condițiile în care primarul a postat pe pagina lui  un material despre coronavirus de acum câteva zile.  Aceasta e grija  manifestată pentru careieni! Întâi își informează fanii și abia apoi localnicii de rând…Singurul său mesaj pentru careieni a fost ,, rugămintea mea e să nu ne panicăm..dacă vine boala, Dumnezeu nu ne ferește,va veni…,,

La Tășnad a fost convocat Comitetul Local pentru situații de urgență, la Primăria Satu Mare se efectueză stropiri cu dezinfectant în spațiile publice, zone administrative, școli, creșe, piețe, etc….anunțuri constante la Primăria Ardud.

 

Buletin de Carei vă va  informa în continuare potrivit datelor oferite de Instituția Prefectului sau a altor instituții abilitate  și responsabile.

Numărul persoanelor din România depistate pozitiv cu coronavirus a ajuns la 121. Ultimele cazuri sunt  o femeie de 25 de ani din Cluj Napoca, un bărbat din Satu Mare aflat în carantină și unul din București.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu