Mort de beat în intersecție. Țigările de contrabandă rămân la ordinea zilei în județ

• publicat la: 3 martie 2020
Mort de beat în intersecție. Țigările de contrabandă rămân la ordinea zilei în județ

Peste 130 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate de polițiștii sătmăreni la data de 2 martie a.c., cu ocazia acțiunilor organizate, pe raza județului Satu Mare.

 Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au aplicat peste 130 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 43 000 de lei, în cadrul activităților desfășurate la data de 2 martie a.c.

 De asemenea au procedat la reținerea a 3 permise de conducere. 

Țigarete de contrabandă confiscate de polițiști

 

Ieri, 2 martie a.c., polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au organizat o acțiune pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu țigarete.

În urma activităților desfășurate au depistat un bărbat, de 44 de ani, din județul Maramureș, care transporta în interiorul autoturismului, într-un lăcaș special amenajat, peste 19 400 de fire țigarete, fără timbre fiscale.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, în cadrul căruia a fost indisponibilizată întreaga cantitate de țigarete precum si autoturismul, fiind ridicate în vederea confiscării. 

 

Infracțiune rutieră constatată în flagrant delict de polițiști

 

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Carei au depistat la data de 2 martie a.c., în jurul orei 13.30, un bărbat, de 49 de ani, din municipiul Carei, care se afla la volanul unui autoturism la intersecția străzilor Cpt. Zaganescu cu Cimitirului, din municipiul Carei, fiind într-o vădită stare avansată de ebrietate.

În cauză, susnumitului i s-au recoltat probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei în cadrul dosarului penal întocmit în acest sens.

Facem precizarea că urmărirea penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Lasati un comentariu