Val de sancțiuni contravenționale aplicate de Poliție în acest sfârșit de săptămână. Acțiuni la Moftinul Mare

• publicat la: 2 martie 2020
Val de sancțiuni contravenționale aplicate de Poliție în acest sfârșit de săptămână. Acțiuni la Moftinul Mare

Peste 300 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate de polițiștii sătmăreni în acest sfârșit de săptămână, cu ocazia acțiunilor organizate pe raza județului Satu Mare.

 Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au aplicat peste 300 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 113 000 de lei, în cadrul activităților desfășurate în perioada 28 februarie – 1 martie a.c.

De asemenea au procedat la reținerea a 29 de permise de conducere și au ridicat 4 certificate de înmatriculare.  

 

Infracțiuni rutiere constatate în flagrant delict de polițiști

 

Polițiștii Serviciului Rutier Satu Mare au depistat în acest sfârșit de săptămână, doi șoferi de 32, respectiv 34 de ani, care se aflau la volanul unor autoturisme sub influența băuturilor alcoolice.

Astfel, fiind testați cu aparatul alcooltest au rezultat concentrații alcoolice de 0,66 mg/l, respectiv 0,55 mg/l, alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care au fost conduși de polițiști la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge. În ambele cauze s-au întocmit dosare penale.

Persoană bănuită de furt reținută de polițiști

 

Polițiștii Secției Poliție Rurală Carei au reținut vineri, 28 februarie a.c., un bărbat, de 30 de ani, din localitatea Moftinu Mare, bănuit de comiterea unei infracțiuni de furt și a unei infracțiuni de tentativă la tâlhărie calificată.

La data de 28 februarie a.c., în jurul orei 04.30, polițiștii Secției Poliție Rurală Carei împreună cu polițiști din cadrul Poliției Municipiului Carei și jandarmi au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea furturilor din locuințe, pe raza localității Moftinu Mare, ocazie cu care au prins în flagrant delict un bărbat, de 30 de ani, din localitatea Moftinu Mare, în timp ce ar fi săvârșit o infracțiune de furt.

Astfel, persoana în cauză a fost prinsă în flagrant delict în timp ce ar fi sustras diferite bunuri, din locuința nelocuită aparținând unei persoane, din municipiul Satu Mare. Acesta a fost prins și imobilizat de polițiști în curtea respectivei locuințe, având asupra lui bunurile pe care le-ar fi sustras și uneltele folosite la săvârșirea infracțiunii.

De asemenea, în urma verificărilor și investigațiilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul, de 30 de ani, ar fi comis în noapte de 18/19 februarie a.c., în jurul orei 03.30, o infracțiune de tentativă la tâlhărie calificată, pe raza localității Moftinu Mare.

Totodată, vineri, 28 februarie a.c., polițiștii Secției Poliție Rurală Carei sprijiniți de luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale și însoțiți de specialist criminalist, au efectuat o percheziție domiciliară la domiciliul persoanei bănuite de furt, ocazie cu care au fost ridicate mai multe bunuri, susceptibile să provină din săvârșirea unor infracțiuni de  furt.

În cauză cercetările continuă în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și tentativă la furt calificat, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei, în cadrul căruia polițiștii au dispus reținerea bărbatului în cauză pentru 24 de ore.

Lasati un comentariu