Aniversare. Buletin de Carei la 15 ani de existență

• publicat la: 18 aprilie 2020
Aniversare. Buletin de Carei la 15 ani de existență

Buletin de Carei marchează astăzi 15  ani de la apariția primului număr. Timp de 15 ani am fost mereu prezenți în viața cetății, alături și pentru comunitate.

Acum 15 ani, într-o frumoasă zi de 18 aprilie  a anului 2005, apărea de sub tipar primul număr al săptămânalului Buletin de Carei.  Înființat la inițiativa unui grup de tineri energici, ziarul a fost lansat în prezența Prefectului Județului Satu Mare, Radu Bud, a primarului Beko Tamas, a oamenilor de cultură,  directori de instituții de stat și private, numeroși careieni.

În interviul acordat la acea vreme de prefectul Radu Bud, acesta afirma că orașul nostru este unul de viitor care are aproape de toate…,,iar acum, pot să spun că le are pe toate prin acest  săptămânal,,.

Apariția Buletin de Carei a fost o provocare din toate punctele de vedere. Nefiind dependent de banul public sau al vreunui partid, beneficiind deci de independență financiară, a prezentat în cei 15 ani situații din toate domeniile, cu bune și rele, reportaje și documentare, articole de atitudine centrate pe problemele cu care se confruntă  careienii.

Nu a fost și nu este ușor dar am depășit toate obstacolele. La început am colaborat cu tipografiile din județ pentru ca mai apoi să fim nevoiți să  tipărim Buletin de Carei la Cluj-Napoca. Mulțumiri și considerație pentru echipa transportatorilor care a făcut posibilă la acea vreme apariția săptămânalului Buletin de Carei în urbea noastră. O persoană ridica ziarele  de la tipografia clujeană, le ducea la microbusul de noapte și apoi cineva le prelua la Carei pentru ca a doua zi să poată fi distribuite.

Am fost o prezență constantă la toate edițiile  ,,Zilele orașului Carei,, chiar și atunci când ni s-a refuzat calitatea de sponsor oficial sau când s-a întârziat tipărirea numărului special dedicat sărbătorii orașului. Din respect pentru careieni am  continuat.

Ancorat în realitatea prezentă, Buletin de Carei nu a omis nici prezentarea trecutului. Personalități locale ,,uitate,,  au fost și vor fi în continuare prezentate cititorilor.

Urările primarului Beko de la lansarea Buletin de Carei  au fost de bun augur și iată că am ajuns să trecem de  ,,vârsta buletinului,,. Am contribuit și contribuim în continuare la buna informare a cetățenilor chiar dacă deranjăm prin aceasta actuala administrație locală. Ne asumăm fiecare informație. Am avut de dat socoteală la Judecătorie pentru că am scris despre faptul că placa de sub bustul lui Avram Iancu a fost vandalizată. Până acolo s-a mers în încercările de a ne suprima apariția și de a fi discreditați. Din toate încercările la care am fost supuși am ieșit mai întăriți, mai conștienți că trebuie să continuăm prezentarea adevărului chiar cu riscul de a deranja și a ne atrage mânia grupului de interese ce ignoră interesul careianului de rând.

Din anul 2010, odată cu dispariția chioșcurilor de ziare din municipiul Carei, am renunțat la ediția tipărită și suntem prezenți doar în mediul online. Informațiile ajung mult mai repede la cititori și există posibilitatea dialogului. Articolele apărute în Buletin de Carei au fost apreciate și preluate de alte publicații sau importante site-uri de ştiri din România.

.

 

Alese mulțumiri colaboratorilor, celor care  ne urmăriți, celor care ne apreciați dar nu numai. Fără critici nu există progres. Așa că vă mulțumim și pentru laude  și pentru critici.

Viața merge înainte, cu bune și cu mai puțin bune. Continuăm.  Ne cerem scuze că nu împărțim mereu zâmbete,  că punem întrebări incomode și prezentăm situații  neverosimile pentru o societate democratică care se respectă dar am fost și vom fi mereu în slujba cetățeanului mai ales al celui  nedreptățit cum este și cazul Laurei Ruja sau al lui Peter Nemethi, aceștia nefiind cazuri singulare.

Vom rămâne în continuare  atenți și implicați în viața cetății. Nu iubim discriminarea, minciuna, falsul și abuzul.  Suntem mândri de orașul nostru care este unic în țară prin faptul că organizează de 49 de ani neîntrerupt competiția sportivă ,,Cupa 25 Octombrie,, la atletism chiar dacă autoritățile locale și județene ascund acest fapt. Federația Națională de Atletism a acordat o distincție în cadrul oficial organizatorilor acestei competiții de la Carei dar la Gala sportului careian s-a păstrat o rușinoasă tăcere asupra acestei performanțe.

La ceas aniversar, vă dorim tuturor multă sănătate, prosperitate și înțelepciunea de a accepta că într-o lume plină de provocări și incertitudini presa independentă este un rău necesar.

Sărbători binecuvântate!

Buletin de Carei

comentarii

de Sanda-Monica Costescu la 19 aprilie 2020 - 16:45

Multumesc pentru că existaţi. Deşi sunt plecată de foarte mulţi ani din Carei, acesta este locul meu de naştere, acolo îmi sunt părinţii, acolo este copilăria mea, şcoala si am multe amintiri frumoase. Prin intermediul acestei publicaţii sunt la curent cu ce se mai întâmplă în frumosul meu Carei. La cât mai multe apariţii on-line.

de Buletin de Carei la 19 aprilie 2020 - 20:17

Vă mulțumim pentru gândurile bune! Să aveți parte de Sărbători frumoase!

de Flore Ioan la 30 aprilie 2020 - 10:57

Felicitari si La Multi Ani !

Lasati un comentariu