Au rămas fără permis 11 șoferi. Tăieri ilegale de arbori depistate în zona Oaș

• publicat la: 13 aprilie 2020
Au rămas fără permis 11 șoferi. Tăieri ilegale de arbori depistate în zona Oaș

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat în perioada 10 – 12 aprilie a.c., activități de menținere a unui climat de siguranță rutieră, fiind prezenți pe principalele artere rutiere din județ, ocazie cu care au aplicat peste 140 de sancțiuni contravenționale.

 Astfel, în perioada 10 – 12 aprilie a.c., pe lângă activitățile de control desfășurate în contextul stării de urgență, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au efectuat activități de supraveghere, fluidizare și control al traficului rutier pe raza județului, ocazie cu care aplicat peste 140 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 67 100 de lei.

 De asemenea, polițiștii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 11 conducători auto și au ridicat 3 certificate de înmatriculare.

 Astfel 10 conducători auto, cu vârste cuprinse între 20 și 46 de ani, au fost filmați și înregistrați de aparatul radar cu  viteze de la 107 km/h la 163 km/h, în interiorul și în afara localităților.

 

Infracțiuni rutiere constatate  în flagrant delict de polițiști

La data de 10 aprilie a.c., în jurul orei 14.00, polițiștii rutieri negreșteni au depistat pe strada Victoriei din localitatea Negrești Oaș, un tânăr, de 25 de ani din localitate, în timp ce se afla la volanul unui autoturism deși avea dreptul de a conduce suspendat din data de 19.02.2020. În cauză cercetările continuă în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui autovehicul având dreptul de a conduce suspendat.

În data de 12 aprilie a.c., în jurul orei 21.00, cu ocazia activităţilor de supraveghere şi control a traficului rutier, poliţiştii  Secției de Poliție Rurală Gherța Mică au oprit un autoturism care se deplasa pe  raza localității Batarci. La volanul maşinii a fost identificat un tânăr de 27 de ani, din localitate.

Verificările au relevat că tânărul nu deține permis de conducere de nici o categorie.  De asemenea, tânărul a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea testării alcoolemiei.

Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere a unui autovehicul fără permis de conducere și refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

Tot în data de 12.04.2020,  în jurul orei 23.30,  polițiștii de ordine publică negreșteni au identificat un autoturism care se deplasa pe stada Victoriei din Negrești-Oaș cu viteză marită,  fapt pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia  până în fața unui imobil de pe raza localității.

Verificările efectuate de polițiștii au relevant faptul că autoturismul în cauză a fost condus de un bărbat de de 40 de ani, din localitatea Vama. Conducătorul auto a refuzat testarea cu aparatul alcooltest precum și  recoltarea probelor biologice pentru stabilirea concentratiei de alcool din sânge.

În cauză s-a întocmit doar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

Activităţi ale poliţiştilor pentru combaterea ilegalităţilor silvice

În cursul zilei de 11.04.2020, polițiștii din cadrul Postului de Politie Comunal Vama împreună cu lucrători din cadrul Ocolului Silvic Negrești Oas, în urma activităților specifice, au identificat un bărbat de 34 de ani, din localitatea Vama  care în data de 10.04.2020 ar fi tăiat fără drept un număr de 9 arbori de esență carpen si stejar de diferite dimensiuni aflați la marginea drumului, din zona denumita popular ,,Laz” de pe raza localității Vama, arbori pe care i-a doborât pe drum, punând astfel în pericol siguranța circulației și aducând atingere dreptului la libera circulație a celorlalți participanți la trafic.

Cu ocazia cercetărilor la fața locului, a fost identificată cantitatea de 2,5 m3 lemn rotund, în valoare de 410 lei. Întreaga cantitate de material lemnos a fost luată în custodie de Ocolul Silvic Negrești Oaș.

În cauză s-a întocmit dosarul penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori si împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice.

Tot la data de 11.04.2020, în jurul  orei 14.30, un bărbat din satul Valea Seacă, comuna Tarna Mare, a sesizat poliţia cu privire la comiterea unor infracţiuni silvice. El a reclamat că un consătean ar fi sustras de pe un teren, din zona numită Socea Veche, arbori de esenţă salcâm.

În urma sesizării, poliţiştii au desfăşurat cercetări care au dus la identificarea unui bărbat de 44 de ani, din aceeaşi localitate, bănuit de comiterea faptei.

Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de tăiere ilegală de arbori.

Lasati un comentariu