Berki Patrik. Un tânăr careian care promite

• publicat la: 25 aprilie 2020
Berki Patrik. Un tânăr careian care promite
Berki Patrik din Carei este un  cântăreț de muzică țigănească în limba maghiară, actor-copil și romancier. Pe lângă prezența sa pe scenă, pregătește momentan aparitia unui disc propriu și lucrează la un nou volum.
Tânărul cu multiple activități a putut fi cunoscut de public în 2016 când a întruchipat unul dintre personajele principale ale tragicomediei “Szegenylegenyek”- Feciori săraci.
Producția formatiei de teatru condusă de Elisabeta Kolbászer a repurtat un mare succes, a fost prezentată și la Bruxelles.
Trupa a urcat pe scenă în anul următor cu o piesă nouă, “Serile din Sankt Petersburg”, în care Patrik a avut de asemenea rol principal. Incurajat de reușite, tânărul a înființat și o trupă proprie care se numește “Nyiri Napsugar”.
Are în portofoliu trei discuri realizate unde cântă cu artiști consacrați: Bango Margit, laureată a premiului Kosuth, Balog Tunde, cântăreață de muzică țigănească. I-au apărut si 5 cărți.
Un talentat actor-copil din România care la 15 ani a primit deja o ofertă pentru un post de redactor și moderator de emisiuni de la cel mai mare post de radio din Ungaria ce transmite și în România muzică țigănească de limbă maghiară.
Berki Patrik este  considerat urmașul lui Bango Margit.
A apărut pe coperta a nenumărate reviste și în emisiuni televizate.
S-a născut într-o  familie de muzicieni înrudită cu violonistul Stefan Ruha.
Buletin de Carei

Lasati un comentariu