Copil accidentat la Pișcolt de un șofer careian

• publicat la: 28 aprilie 2020
Copil accidentat la Pișcolt de  un șofer careian

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat la data de 27 aprilie a.c., activități de menținere a unui climat de siguranță rutieră, fiind prezenți pe principalele artere rutiere din județ, ocazie cu care au aplicat peste 50 sancțiuni contravenționale.

 Astfel, la data de 27 aprilie a.c., pe lângă activitățile de control desfășurate în contextul stării de urgență, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au efectuat activități de supraveghere, fluidizare și control al traficului rutier pe raza județului, ocazie cu care aplicat peste 50 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 12 200 de lei.

De asemenea, polițiștii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 4 conducători auto și au ridicat 3 certificate de înmatriculare.

  Infracțiuni rutiere constatate în flagrant delict de polițiști

Polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Satu Mare au depistat la data de 27 aprilie a.c., în jurul orei 13.40, un tânăr, de 19 de ani, din localitatea Doba, care se afla la volanul unui autoturism în comuna Doba, fără a poseda permis de conducere.

În cauză cercetările continuă în cadrul dosarului penal întocmit.

La data de 27 aprilie a.c., în jurul orei 08.10, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Satu Mare au depistat un conducător auto, de 41 de ani, din municipiul Satu Mare, care se afla la volanul unui autoturism pe raza municipiului Satu Mare sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație alcoolică de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză cercetările continuă în cadrul dosarului penal întocmit.


Accident de circulație cercetat de polițiști

Ieri, 27 aprilie a.c., în jurul orei 18.30, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Carei au fost sesizați despre producerea unui accident rutier pe DN 19, în localitatea Pișcolt.

În urma primelor cercetări efectuate la fața locului, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat, de 48 de ani, din municipiul Carei, în timp ce se afla la volanul unui autoturism  a accidentat, un minor, de 7 ani, din localitatea Pișcolt, care s-a angajat în traversarea străzii în fugă, prin loc nepermis și fără să se asigure, acesta nefiind supravegheat.

În urma accidentului rutier a rezultat rănirea gravă a minorului care a fost transportat la Spitalul Județean Satu Mare pentru acordarea de îngrijiri medicale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ.

În cauză cercetările continuă în cadrul dosarului penal întocmit, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor producerii evenimentului rutier.

Notă: Facem precizarea că, în cazurile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

Lasati un comentariu