Dosar penal pentru un careian prins băut și fără permis la volan

• publicat la: 27 aprilie 2020
Dosar penal pentru un careian prins băut și fără permis la volan

Vineri, 24 aprilie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Serviciului Rutier Satu Mare în cooperare cu polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și cei din cadrul Poliției Municipiului Carei și jandarmi au organizat și desfășurat o acțiune privind asigurarea respectării legislației incidente stării de urgență precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice.

Acțiunea s-a desfășurat în proximitatea limitei teritoriale a județelor Satu Mare și Bihor, pe DN19C – E671, în oglindă cu polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor care au desfășurat de asemenea activități de verificare a respectării ordonanțelor militare, precum și a prevederilor legislației rutiere, re raza de competență, la limita județelor.

Ocazie cu care au fost oprite în trafic și verificate peste 260 de autovehicule care au  circulat pe respectivul sector de drum, fiind constatate si aplicate 80 de sancțiuni contravenționale.

Dintre acestea 4 au fost aplicate pentru nerespectarea ordonanțelor militare în vigoare si 76 pentru nerespectarea legislației rutiere.

De asemenea, au fost reținute 13 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce și au fost ridicate 2 certificate de înmatriculare, pentru lipsa asigurării obligatorii. 
 

Infracțiuni rutiere constatate în flagrant delict de polițiști

 

Polițiștii din cadrul Poliției oraș Tășnad au depistat la data de 25 aprilie a.c., în jurul orei 17.10, un tânăr, de 19 de ani, din localitatea Carei, care se afla la volanul unui autoturism în satul Valea Morii, fără a poseda permis de conducere.

Fiind testat cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație alcoolică de 0,06 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză cercetările continuă în cadrul dosarului penal întocmit.

La data de 26 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Satu Mare au depistat un conducător auto, de 35 de ani, din municipiul Satu Mare, care se afla la volanul unui autoturism pe raza municipiului Satu Mare sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație alcoolică de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză cercetările continuă în cadrul dosarului penal întocmit.

 

Lasati un comentariu