Măsurile preconizate de Prefectura Satu Mare pentru perioada sărbătorilor pascale. Nimic despre spitalul-suport Carei

• publicat la: 9 aprilie 2020
Măsurile preconizate de Prefectura Satu Mare pentru perioada sărbătorilor pascale. Nimic despre spitalul-suport Carei

Prefectul Radu Bud a organizat azi o ședință de lucru cu reprezentanții structurilor M.A.I. pentru analizarea eficienței măsurilor și acțiunilor desfășurate pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 și principalele activități specifice domeniului de competență al Ministerului Afacerilor Interne care se vor derula cu prilejul sfintelor sărbători Pascale.

Ieri, prin Departamentul pentru Situații de Urgență, la Satu Mare au ajuns 2450 de combinezoane și 38.750 de măști chirurgicale care vor fi distribuite angajaților din cadrul unităților medicale din primă linie și medicilor de familie.

Numărul persoanelor aflate în carantină în cele 16 centre din județ, precum și a celor aflate în izolare la domiciliu este în scădere, scădere care va fi semnificativă în următoarele zile, datorită încheierii ciclului de 14 zile.

În laboratorul de analize specifice COVID-19 din incinta Spitalului Județean de Urgență Satu Mare s-au realizat ieri cu succes primele 33 de teste.

În continuare, echipajele mixte formate din polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali vor efectua misiuni specifice pentru a preveni aglomerările de persoane din zona lăcașelor de cult, dar și din zonele de picnic, piețe și magazine.

Pentru că, din păcate, România nu este în situația de a relaxa măsurile impuse prin Ordonanțele Militare, în prezent numărul de cazuri confirmate și al deceselor datorate acestui virus sunt în creștere, prefectul Radu Bud solicită cetățenilor din județ să respecte cu strictețe regulile impuse de către autorități, respectiv:

-să se izoleze la domiciliu,

-să nu părăsească domiciliul decât în situațiile de strictă necesitate prevăzute de ordonanțele militare,

-să evite vizitele în familie sau la prieteni cu ocazia sărbătorilor,

-să urmărească de la distanță (TV, online, mass-media) slujba de Înviere,

-să evite aglomerările în momentul în care părăsesc domiciliul,

-să evite formarea de grupuri mai mari de 3 persoane.

Totodată, a cerut efectivelor de ordine publică aflate la datorie în aceste zile vigilență în asigurarea respectării legii de către toți cetățenii. Se vor organiza filtre la intrările în localități, la accesele spre zonele de picnic sau relaxare, iar pentru păstrarea ordinii și liniștii publice și pentru prevenirea infracțiunilor, echipajele mixte vor intensifica acțiunile de patrulare, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte.

Prefectul le transmite sătmărenilor care sărbătoresc în această duminică Sfintele Paști sau Floriile, sărbători binecuvântate și multă sănătate.

comentarii

de timi la 9 aprilie 2020 - 13:21

nu mai strigati la bolnavii de la spital!!!! lia si ratoaia au distrus tot si au muls euroii pentru orice post!!!!!

Lasati un comentariu