Organizația Județeană UDMR anunță ajutoare pentru Spitalul de Pneumoftiziologie Satu Mare

• publicat la: 20 aprilie 2020
Organizația Județeană UDMR anunță ajutoare pentru Spitalul de Pneumoftiziologie Satu Mare

Potrivit  unui comunicat al Spitalului de Pneumoftiziologie Satu Mare,  organizația județeană UDMR Satu Mare a donat  Spitalului  materiale și echipamente de protecție de maximă necesitate pentru personalul medical implicat în tratarea pacienților internați cu risc înalt de infecție și a celor diagnosticați cu COVID-19.

Donația a constat în: măști FFP – 1000 bucăți; măști chirurgicale – 3000 bucăți; măști plexi – 50 bucăți; mănuși protecție – 1000 bucăți; șepci protecție – 100 bucăți; soluție dezinfectantă – 170  de litri; combinezon de protecție – 200 de bucăți și ochelari de protecție – 50 de bucăți.

Predarea materialelor și echipamentelor s-a făcut în prezența, conducerii  UDMR Satu Mare, respectiv a președintelui  organizației, Pataki Csaba și a unui grup de reprezentanți printre care s-au aflat și Kereskenyi Gabor, Nagy Szabolcs, dar și alți membri ai UDMR Satu Mare, toți cei enumerați în comunicat deținând și funcții în administrația județeană și locală. Acum o săptămână se anunța că de fapt aceste ajutoare au sosit ca donație din partea Guvernului maghiar….

Din partea spitalului au fost de față: manager, dr. Ioan Sergiu, directorul medical – dr. Viorel Bojan Smaranda, directorul financiar contabil – Daniel Ardelean și medicul șef al Secției I Satu Mare – dr. Varga Ritta.

Conducerea spitalului își exprimă întreaga recunoștință și apreciere pentru donația făcută unității sanitare, pentru spiritul de solidaritate în combaterea pandemiei cu COVID -19.

UDMR este o organizație nonguvernamentală care participă atât la alegerile locale cât și la cele parlamentare.

Sumele încasate de Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR), condusă de președintele Kelemen Hunor, direct de la Guvernul României depășesc noi recorduri în fiecare an, potrivit celor scrise de Dan Tanasă pe blogul său, preluat de Romanian Global News.
Dacă în 2004 UDMR încasa direct din bugetul Guvernului României 5 milioane de lei, în 2015 UDMR a încasat peste 22,2 milioane de lei adică peste 4,9 milioane de euro.
Guvernul Dacian Cioloș a răsplătit și el cu generiozitate radicalizarea liderilor UDMR, alocând formațiunii maghiare în 2016 peste 22,8 milioane de lei din bugetul Guvernului României.
Coaliția PSD-ALDE, condusă de Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu, nu s-a lăsat mai prejos și a răsplătit declarațiile insultătoare ale liderului UDMR Kelemen Hunor la adresa Centenarului Marii Unirii  cu zeci de milioane de lei. Dacă inițial în 2017 era vorba doar de peste 23,7 milioane de lei, acum aflăm că de fapt UDMR a încasat în 2017 aproape 25 de milioane de lei.
Pentru Centenarul Marii Uniri coaliția PSD-ALDE a alocat UDMR peste 26 de milioane de lei direct de la Guvernul României.
Deși numărul etnicilor maghiari din România nu a crescut, Guvernul României a virat în 2019 în conturile UDMR peste 29 de milioane de RON, atingând astfel un nou record.
De menționat că UDMR nu a prezentat niciodată vreun raport cu privire la cheltuirea acestor sume uriașe de bani din fonduri publice iar Guvernul României nu a justificat niciodată modul în care alocă aceste sume de bani către UDMR, mai precizează Dan Tanasă.

Lasati un comentariu