Precizările primarului Kovacs referitoare la situația spitalului-suport Carei

• publicat la: 3 aprilie 2020
Precizările primarului Kovacs referitoare la situația spitalului-suport Carei

 

Mesajul primarului Eugen Kovacs referitor la situația Spitalului Carei
Stimați careieni,
Opinia publică careiană comentează în fel și chip faptul că spitalul nostru a fost declarat spital suport pentru pacienții testați pozitiv cu coronavirus de către Ministerul Sănătății.

Asta înseamnă că aici vor fi aduși bolnavii infectați cu COVID-19 care suferă și de alte afecțiuni. În schimb, careienii suferind de alte boli, dar care nu au coronavirus, vor fi internați și tratați la Spitalul Județean Satu Mare.
Vreau să îi liniștesc pe cei care se tem de această decizie, dar recunosc că și eu am emoții. Am încercat să lămuresc conducerea județului să nu ne propună ca și spital suport, dar nici eu și nici doamna director a Spitalului Carei nu am avut argumente nici materiale și nici de ordin administrativ.

În aceste condiții, administrația locală a mobilizat peste un milion de lei pentru dotarea spitalului. În acest efort ni s-au alăturat și numeroase firme, asociații, chiar și persoane fizice, cărora țin să le mulțumesc în mod deosebit pentru sprijinul acordat.
Nu careianul obișnuit va fi în prima linie în lupta împotriva coronavirusului, ci angajații Spitalului Municipal Carei. Aceștia au rămas la datorie, în pofida riscurilor la care se expun. Pentru acest lucru merită tot respectul și aprecierea noastră. Țin să le mulțumesc în mod public pentru devotamentul lor, pentru faptul că îşi asumă riscuri incredibile în condiţii foarte grele.

Pentru a le proteja familiile și apropiații, suntem în tratative pentru a plasa cadrele medicale de la spitalul Carei într-un hotel din municipiu. Sper că eforturile noastre vor fi dublate și de Guvernul României, care va asigura și medicamentația necesară bolnavilor, nu doar echipamente de protecție pentru cadrele medicale.
Cu respect,
Primar
Ing. Eugen Kovacs

comentarii

de Mihai la 3 aprilie 2020 - 09:28

Ne bucuram pt dotarea spitalului cu tehnica, sunt bineveniti si cei contaminati cu virusul aici, haideti cu aceasta ocazie sa ii aducem si pe migranti, asiatici, africani si pe martieni, rusine celor ce au hotarat asa

de Septico la 3 aprilie 2020 - 10:32

Pt un oras ce devine in curand pe nivel austriac asta o glorie cu 5 stele.

de kinczel ioan la 3 aprilie 2020 - 12:45

Careienii cum se vor deplasa in Satu Mare,cu mijloacele de transport in comun(posibilitate majorata de contaminare neputandu-se pastra distanta de 2m intre persoane si cine va suporta cheltuielile?)sau cu masina personala(controale si amenzi)???

Lasati un comentariu